HABERDENİZLİ.COM

Sarayköylü sanatçı 49 yaşındaki Sakin Künar, 1992 yılında ayrıldığı Denizli’nin Sarayköy ilçesi Bala Mahallesi Türbe Caddesi’ndeki doğduğu 2 katlı kerpiç evini ziyaret etti. Küçüklüğü müzik ile geçen ve gelecek hayallerinin çoğunun müzik ile ilgili planlar olduğunu belirten Künar, hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

İstanbul’da yaşamını sürdüren evli, 2 çocuk babası Künar, beste, aranje ve müzik yönetmenliği yapıyor. Türkiye’de ismi yer etmiş usta ses sanatçılarından Bülent Ersoy, Seda Sayan’ın orkestralarında yer alan Künar, bestelerini birçok sanatçıya verdiğini bunlardan bir tanesinin de halk müziği sanatçısı Zara olduğunu söyledi.

Ayrıca reyting rekorları kıran Avlu ve Çukur dizilerinde de şarkılarının yer aldığını ifade eden Künar, “ 1971 yılında Sarayköy’de doğdum. İlkokul ve ortaokulu Sarayköy’de tamamladım. Daha sonra Denizli Belediye Konservatuvarında Türk Halk Müziği eğitimleri aldım. Çocukluğumda başlayan bir müzik sevdam vardı. Bunu işime, geleceğime taşımak istedim ve müzisyen oldum. Askerlikten sonra sahne yaşantım başladı. 20 yıla yakın birçok ünlü isim ile çalıştım. Gökhan Güney, Seyfi Doğanay, Ömer Danış, Seda Sayan ve Bülent Ersoy’un orkestralarında yer aldım. Kendi müzikal çalışmalarımda devam etti. Beste çalışmalarım başladı.  Popstar Alaturka Beste yarışmasında 3 bin şarkı içerisinde ‘Nisan Bir Şakası’ isimli bestem birinci oldu. 2009 yılında kendi solo albümümü yaptım. İçerisinde 10 şarkı yer alan, söz ve besteleri bana ait olan Rıhtımdaki Martılar isimli bir albüm çıkardım” dedi.

Bestelerini Türkiye’nin ünlü sanatçılarının seslendirdiğini belirten Künar, “ Bestelerimi Zara, Mehmet Yakar, Umut Yılmaz, Tülay Tünay gibi sanatçılar seslendirdi” diye konuştu.
Müzik yönetmeni olarak da çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Künar, “ Dizi ve film müzikleri de yapıyorum. Avlu dizisinin 6. bölümünde şarkım yayınlandı. Nurgül Yeşilçay, Mert Fırat, İlyas Salman, Vildan Atasever oynadığı Gece filminin müziklerini ben yaptım. Nasıl mimar, mühendis inşaatı sıfırdan yapıyorsa biz de müziği sıfırdan temelinden alıp yapıyoruz. İşimi seviyorum” dedi.

Denizli'de Kerpiç Evde Kurduğu Hayalleriyle İstanbul’da İsminden Söz EttiriyorDenizli'de Kerpiç Evde Kurduğu Hayalleriyle İstanbul’da İsminden Söz Ettiriyor