HABERDENİZLİ.COM

Sarayköy ilçesi Turan Mahallesinde esnaflık yapan 3 çocuk annesi 40 yaşındaki Raziye Ay’ın hayatı birkaç ay önce kendisine hediye edilen annesiz kalmış bir kuzu ile değişti. Birkaç ay önce annesi doğumdan 1 hafta sonra ölen ve diğer koyunlar tarafından bakılmayan kuzuyu sahibi Raziye Ay’a bakması için hediye olarak verdi.

Tanışır tanışmaz birbirine ısınan Ay ve kuzu güzel bir ilişki kurdu. Raziye Ay’ı annesi yerine koyan kuzu sokaklarda ve her yerde Ay, nereye giderse peşinden gidiyor, onsuz asla duramaz oldu. Raziye Ay’da bir bebeğe çocuğa bakar gibi kuzuyla ilgilenmeye başladı. Dışarıda dolaşırken veya iş yerinde kontrol amacıyla altına bez bağladı.  İkiliye bir bakan bir daha bakarken Sarayköy sokaklarında ise renkli görüntüler oluşturuyorlar.

Raziye Ay, gittiği banka gibi yerlerde içeriye kuzusu alınmayınca kuzu kapının önünde camları tırmalayarak onu beklediğini ifade ederek “Nereye gitsem benimle geliyor bir an bile ayrılmıyor yanımdan. İş yerinde masadan kalkıp raflara yaklaştığımda bile yanımdan ayrılmıyor kalkıp geliyor. Bankaya gidiyorum kuzuyu içeriyi almıyorlar, o da camları tırmalayarak bana sesleniyor halini gören görevliler bir an önce işlemini yapıp seni gönderelim bekleyenin var diyor” dedi.

ANNE DİYE SES ÇIKARIYOR

Kısa bir süre önce yaşadığı tatsız bir olayı anlatan Ay, “Polisler yanıma geldi ve biz senin yanına gelirken kuzunda sana ulaşmaya çalışıyordu ve anne diye seslendiğini kulaklarımızla duyduk dediler. Aynı şekilde gittiğim kurumlarda kuzu beni dışarıda beklerken görevlilerde aynısını söylüyor sana anne diye sesleniyor dediler” dedi.

HAYVANLAR HERKESTEN DAHA SADIK DAHA SAMİMİ CANLILAR

Hayatının zor bir dönemini geride bıraktığını ifade eden Raziye Ay, “Bugüne kadar hiçbir insandan görmediğim sevgiyi ve samimiyeti ben kuzuda gördüm. O bana ne kadar bağlıysa bende ona o kadar bağlıyım. İnsanlar gibi nankörlük ya da kötülük bilmiyorlar. Siz sevgiyle yaklaştıkça onlardan da sadece sevgi görüyorsunuz” dedi.

Kaynak: Saraykoy.com.tr