HABERDENİZLİ.COM

Geçtiğimiz Ekim ayında Sarayköy istikametinden Denizli’ye yolcu taşımacılığı yapan minibüs durağı şoförlerinin araçları ile birlikte şehir merkezine yaklaştığında Sümer olarak bilinen kavşakta bulunan durakta yolcu indirmeleri yasaklanmıştı. Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan kararın ardından yolcuların yoğun ısrarı sonucu yolcu indiren bazı sürücülere ise trafik cezaları uygulanmıştı. Yaklaşık olarak en az 260 TL idari para cezası uygulanan şoförlerde o durakta duramayacaklarını bu kararı kendilerinin almadıklarını anlatmak isteseler de bazı yolcular ile o durağa gelindiğinde hakaret boyutuna ulaşan ciddi tartışmalar meydana gelmişti.  

Hem yolcunun hem de minibüs esnafının mağdur olduğu bu uygulama sonrası belirlenen durak otogara gelmeden hemen önce belirlenen bir durak olmuştu. Fakat buradan inen hasta, yaşlı, çocuklu vatandaşlar indikleri noktada bulunan Denizli Büyükşehir Belediyesi otobüslerini kullanmamayı tercih ederek Sümer kavşağındaki dolmuş duraklarına geri yürüyerek şehir içi ulaşımlarını sağlamıştı.

Alınan karar sonrası çıkan her tartışmada minibüs esnafı kararı kendilerinin almadığını şikayetleri varsa Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni arayarak uygulamadan memnun olmadıklarını söylemelerinin istemesinin ardından, Denizli Büyükşehir Belediyesi uyguladığı durak yasağını kaldırarak, Sarayköy’den Denizli’ye gelen yolcuların Sümer duraklarını kullanmasının önünü açtı.

Sümer durak yasağı uygulaması ardından kullanımına  başlatılan otogarın girişinde  bulunan durak ise iptal edildi. Bundan sonra Sarayköy’den Denizli istikametine gelen yolcuların inebileceği son iki durak Sümer kavşağı ve otogar olarak belirlendi. Durağın artık kullanımının serbest olduğunu öğrenen yolcular ise bu durumu sevinç ile karşıladı.