HABERDENİZLİ.COM

Sarayköy Belediyesi’nin, 32 mahalledeki vatandaşlara önemli duyuruları bildirmek için merkezi hoparlör sistemi bulunuyor. Beylerbeyi Mahallesi’ndeki hoparlör sisteminde arıza olduğu bilgisi gelince Sarayköy Belediyesi teknik ekipleri arızayı düzeltmek için mahalleye gitti.

Elektrik direğine bağlı hoparlörlerin tamiratı için kolları sıvayan ekip, hoparlörlerin yanı başına kumrunun yuva yaptığını ve yumurtadan çıkmamış yavruları fark etti; durumu Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’a aktardı.

Ekiplere tamiratı durdurmaları talimatını veren Başkan Özbaş, Beylerbeyi Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarında durumdan haberdar olması için sosyal medya hesabından kumruların yuvasının fotoğrafını paylaşarak, “İlçemizdeki tüm mahallelerimizde duyuru için kullandığımız bir hoparlör sistemimiz var. Beylerbeyi Mahallemizde küçük bir arıza vardı ve ekiplerimiz tamirat için gittiklerinde bu manzara ile karşılaştılar. Tamirat, yavrular yumurtadan çıkıp uçuncaya kadar iptal. Böylesi tatlı bir anneyi rahatsız edemeyiz” dedi.

Başkan Özbaş, Beylerbeyi Mahallesi’nde kumruların yuva yaptığı hoparlörlerin devre dışı bırakıldığını, mahalledeki diğer hoparlörlerin çalıştığını belirtti.