HABERDENİZLİ.COM

Sarayköy Menderes Anadolu Lisesi’nde öğrencilerin farklı meslekleri yakından tanımaları ve meslek seçimlerinde fikir sahibi olmalarında yardımcı olması adına “Mutlu Çalışanlar, Mutlu Gelecek” konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşinin ilk konuğu Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş oldu.

Okulun konferans salonunda düzenlenen söyleşiye Okul Müdürü Mustafa İritaş, okul idaresi ve öğrenciler katıldı. 11. sınıf öğrencileri Aylin Aktaş ve Yunus Emre Yıldız’ın moderatörlüğünde yapılan söyleşide, Başkan Özbaş gençlik yıllarından başkanlığa uzanan süreçten, eğitim ve iş hayatına kadar pek çok anısını paylaştı.

Öğrenciler de hem başkan hem de belediyecilik anlamında merak ettikleri tüm konuları Başkan Özbaş’a sorarak tecrübelerinden faydalanma imkânı buldu.

Başkan Özbaş hayat birikimlerini öğrencilerle paylaştı

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Başkan Özbaş, “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için hepimizin ayrı ayrı görevleri var. Hiç birimiz 82 milyonda bir taneyim diye düşünmemeliyiz. Hepimizin bu ülke için yapabilecek bir şeyi muhakkak vardır. Doğru bir vatandaş olmak, iyi bir evlat olmak, iyi bir öğrenci olmak ile de bunun hakkını vermemiz lazım. Hepinizin yaşadığınız şehirler dışında eğer imkanlarınız varsa üniversite hayatı ile kendinize özgü yaşamı sürdürmenizi, kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı, size gönderilen ekonomik parayla yaşamanızı isterim. Ama üniversite kazanmakta, kaybetmekte dünyanın sonu değil diye düşünüyorum.  Herkes öğretmen, mühendis, avukat olacak diye bir şey yok. Bütün anne babalarımız en iyi mesleklerde olmamızı istiyor. Fakat iyi esnafa, iyi bir işçiye de ihtiyacımız var” dedi.

Başkan Özbaş hayat birikimlerini öğrencilerle paylaştı

Ülkenin manevi değerlerini çok iyi bilinmesi gerektiğine değinen Başkan Özbaş, “Vatanına, bayrağına, milletine bağlı olmak; bu ülkenin havasını yaşamak, değerlerini bilmek kesinlikle önemli… Siyasi düşüncemiz, mezhebimiz, geldiğimiz ırk ne olursa olsun. Önemli olan iyi bir insan olabilmek, çağdaş medeniyetler çerçevesinde herkese saygılı bir birey olmak bence önemli. Devletimizin, milletimizin, vergileriyle ben dahil hepimiz görevlerimizi üstleniyoruz. Görevlerimizi en iyi şekilde yapıp ülkemize en iyi şekilde hizmet etmemiz lazım” diyerek konuştu.

Görev süreci boyunca her zaman öğrencilerin yanında olacağını belirten Başkan Özbaş, “Ben görev sürecim boyunca her zaman sizin yanınızda olacağım. Bugün buradayız, yarın herhangi bir şehirde üniversitede bir sıkıntınız bir derdiniz olduğunda benim yapabileceğim bir şey olursa her zaman sizin yanınızda olacağım” dedi.

Başkan Özbaş hayat birikimlerini öğrencilerle paylaştı