Sarayköy’ün önemli kültür miraslarından olan ve pandemi nedeniyle 2 yıl ara verilen deve güreşi için normalleşmenin ardından tekrar yapılmasına karar verildi. Her yıl Sarayköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde şölen havasında geçen deve güreşlerinin bu yıl 36’ncısı düzenlenecek.
Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen birbirinden ünlü develer Türkiye’nin tek doğal arenasına sahip Sarayköy’de kıran kırana mücadele edecek. 
Pehlivan develerin kıyasıya mücadele edeceği 36. Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivali, Yıldıztepe Mahallesi Demirci Deresi mevkinde, 6 Şubat Pazar günü saat 11.00’de başlayacak.
Deve güreşi arenasına girişlerin ücretsiz olacağını belirten Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 2 yılın ardından iddialı bir giriş yapacaklarını söyledi.  
Deve güreşinin, Sarayköy’ün tarihine bakıldığı zaman vazgeçilmez kültürel etkinliklerinden birisi olduğuna değinen Başkan Özbaş, “Bir yörük kültürü olan deve güreşi atalarımızdan bizlere miras kalan geleneklerimizdendir. Her yıl geleneğimizi en güzel şekilde devam ettirmek için organizasyonlarımıza aylar öncesinden başlıyoruz. Ancak dünyamızı etkileyen koronavirüs salgını sebebiyle ara vermek zorunda kalmıştık. Normalleşmenin ardından etkinliğimizi pandemiyi göz önünde bulundurarak gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin tek doğal arenasına sahip Sarayköyümüzde 6 Şubat’ta vatandaşlarımız sezonun en iyi güreşlerini seyredeceklerine eminiz. Doğası, havasıyla; heyecanı ve coşkuyu hissedeceğimiz 36. Geleneksel Sarayköy Deve Güreşleri Festivalimizde ev sahibi olarak vatandaşlarımızın kültürümüzü yakından tanıması için girişlerin ücretsiz olmasına karar verdik. Festivalimizin kazasız belasız bir şekilde tamamlanmasını diliyor, tüm vatandaşlarımızı Sarayköyümüze davet ediyoruz” dedi.

Başkan Özbaş, Deve Güreşine Davet Etti

Başkan Özbaş, Deve Güreşine Davet Etti 

Başkan Özbaş, Deve Güreşine Davet Etti