Sarayköy’ün Atatürk Mahallesi’nde bulunan atıl bina, belediyenin girişimleri ile resmen küllerinden doğdu. Belediye tarafından restorasyonu gerçekleştirilen bina şimdi gençlerin spor, sanat, eğitim faaliyetlerini yapabileceği “Gençlik Merkezi” haline getirildi. 

3 kattan oluşan Sarayköy Gençlik Merkezi’nin her katı gençler için donatıldı. Binanın giriş katında gençlerin eğlenebileceği tenis masası, bilardo, buz hokeyi, langırt bulunuyor. 2. katında kütüphane, şark odasına yer verilirken ayrıca oluşturulan etüt salonlarında YGS’ye hazırlanan gençlere Halk Eğitim Merkezi’nden gelen öğretmenler tarafından ders veriliyor, gençlerin YGS’ye hazırlanmalarında katkı sağlanıyor. Merkezin en üst katında ise gençlerin zaman geçirebileceği kafeterya bulunuyor.
Ayrıca bina yanında bulunan halı saha da Sarayköy Belediyesi tarafından yenilerek gençlerin hizmetine sunuldu. 
 

KULÜPLER İÇİN KAYITLAR BAŞLADI

Gençlik Merkezi’nde eğitime açılacak matematik, edebiyat, tiyatro, aşçılık, bilardo, halk oyunu, sağlık, resim, müzik, edebiyat, Osmanlıca, spor kulüpler için kayıt işlemlerinin başladığını belirten Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ ’Gençler Geleceğimizdir’ düşüncesi ile çıktığımız hizmet yolunda gençlerimizin gelişimi için ilçemize gelmemiş hizmetleri kazandırmaya devam ediyoruz. Gençleri kültürel ve sosyal yönden zenginleştirebilmek, kişisel gelişimlerine yardımcı olmak, zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamak için yaptığımız Gençlik Merkezi içerisinde oyun, etüt salonu, kütüphane, söyleşi, kafeterya odaları bulunmaktadır” dedi.

İlçemizdeki atıl bir binayı yenileyerek doğru bir merkez haline getirmenin mutluluğu içerisinde olduğunu ifade eden Başkan Özbaş, “Bundan böyle binamız gençlerimizin en mutlu, en verimli zamanlarının geçtiği bir alan olarak akıllarda kalacak. İlçemizdeki atıl vaziyetteki binaları vatandaşlarımızın hayatlarına güzel dokunuşlar yapacak alanlara dönüştürmeyi sürdüreceğiz” dedi.
 

BAŞVURU İÇİN…

Gençlik Merkezi’nde açılacak olan 12 kulübe kayıt olmak isteyenlerin Sarayköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne başvurmaları gerektiği belirtildi.