Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tüm gününü Sarayköylü kadınlara ayırdı. Gün boyu büyük bir organizasyona ev sahipliği yapan Başkan Özbaş, ilk olarak belediyede çalışan kadın personellerin gününü kutladı. Ardından ilçe sokaklarına çıkan Başkan Özbaş eşi Esin Özbaş ile birlikte tek tek esnaf kadınları ziyaret etti, hayırlı işler dileyerek hediye takdim etti. 
Sarayköy Halk Eğitim Merkezi’nde kurs alan kadınları da ziyaret eden Başkanı Özbaş’a eşi Esin Özbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Akbulut eşlik etti. İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde 8 Mart Kadınlar Günü pastası kesildi, kadın kursiyerlere hediye takdim edildi. 

Sarayköylü kadınlar için en ince ayrıntısına kadar düşünülen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarının sonunda 800 kadın bir araya geldi. Sarayköy Belediyesi önünde bekleyen servis araçlarıyla 7’den 70’e bir araya gelen 800 kadın önce yemeğe götürüldü. Ardından 800 kadın “Ailecek Şaşkınız” filmiyle buluştu.
Aralarında ilk kez sinemaya gelen kadınlarında bulunduğu gruba ikramlarda bulunuldu. 
Sarayköylü kadınların bulunduğu salonları film öncesi ziyaret eden Başkan Özbaş, konuşmasında Afrin’de mücadele eden kahraman Mehmetçiğe selam gönderelim demesinin ardından küçüğünden büyüğüne herkes ayağa kalkarak asker selamı verdi; “Şehitler ölmez vatan bölünmez, en büyük asker bizim asker” sloganları attı.  
Film sonunda kadınlar servis araçlarıyla evlerine dağıtıldı.
 

BAŞKAN ÖZBAŞ’TAN 8 MART MESAİSİ
 

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Bu güzel katılımdan dolayı hanımefendilerimize çok teşekkür ediyorum. 800 hanım kardeşimizle sinemaya geldik. Bugün kadınlar günün mesaisindeydik. Tabi ki bu durum bizi çok mutlu etti. Sabah erken vakitlerde bizimle birlikte gece gündüz mesai harcayan belediyemizdeki bayan mesai arkadaşlarımızın gününü kutladık. Ardından bayan esnaflarımızı ziyaret ettik, onlara hayırlı işler diledik. Daha sonra da İlçe Halk Eğitim Merkezimizdeki kursiyerlerimizle bir araya gelerek pasta kestik, hediyelerimizi takdim ettik. Akşamüzeri ise etkinliğimizde bizi yalnız bırakmayan 800 hanım kardeşimizle birlikte Denizli’de önce yemek yedik daha sonra bir alışveriş merkezinde komedi filmiyle eğlencemize eğlence kattık. Coşku ve mutluluk sayımız arttıkça çoğaldı. Gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizin ardından bayanlarımızın güler yüzlü bir şekilde evlerine gitmeleri bizleri daha çok mutlu etti” dedi. 
 

ŞEHİT VE GAZİ ANNELERİNİ UNUTMADI

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde şehit ve gazi annelerini de unutmayan Başkan Özbaş, “Başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere tüm vefat etmiş büyüklerimizi rahmetle anıyorum. Bugün evlatlarını kara toprağa vermiş bu aziz millet için şehit olmuş Mehmetçiklerimizin ve gazilerimizin annelerinin de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” dedi.
 

MEHMETÇİKLER UNUTULMADI

Zeytin Dalı Harekatı operasyonuna da değinen Başkan Özbaş, “ Zeytin Dalı Harekatı ülkemiz için çok önemli bir operasyon. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde içleri şefkat dolan kadınlarımız kahraman Mehmetlerimizi unutmadı. Birlikte Afrin’de, Suriye’de, dünyanın her köşesinde vatani görevini yapan Mehmetçiğimize, güvenlik kuvvetlerimize selam ve dua gönderdik. Biz bugün huzurlu, mutlu bir gün geçiriyorsak bu görev yapan askerlerimizin, Mehmetlerimizin üstün gayret ve çabası sayesindedir. Onlara minnettarız” diye konuştu. 
 

SARAYKÖYLÜ KADINLARDAN BAŞKAN ÖZBAŞ’A TEŞEKKÜR

Aralarından ilk kez sinemaya gelme fırsatı bulan Sarayköylü kadınlar gün sonunda çok mutlu olduklarını ifade ederek Başkan Özbaş’a teşekkür etti.