Sarayköy'de Şehit Hüseyin Kuş Parkı yanında bulunan atıl durumdaki tarihi eser ev bu akşam saatlerinde çıkan yangınla kül oldu.

HABERDENİZLİ.COM

Sarayköy'de Şehit Hüseyin Kuş Parkı yanında bulunan atıl durumdaki tarihi eser ev bu akşam saatlerinde çıkan yangınla kül oldu.

Sezen Aksu'nun çocukluğunda yaşadığı tarihi eser kapsamına alınan ev uyuşturucu bağımlıları ve tinercilerin uğrak mekânı haline gelmişti. Sarayköy Emniyet Müdürlüğü bu konuyla ilgili evin giriş-çıkışlarında tedbirin alınması hususunda mülk sahibine daha önceden yazılı olarak bilgi vermişti. 2007 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Sarayköy ziyaretinde gördüğü ve görüştüğünde olumlu sonuç alamadığı eseri, Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne bu tarihi binanın satın alınarak restore edilmesi hususunda talimat verdiği ve bunun üzerine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ZOLAN'ın dönemin parasıyla 1milyon 800bin TL para teklif ederek kamulaştırma teklifini mülk sahibinin reddettiği öğrenildi. Yangının çıktığı andan itibaren olay yerine intikâl eden Büyükşehir Belediye İtfaiye ekipleri ve daire başkanı Murat BAŞLI hemen müdâhale etti ve söndürerek kontrol altına aldılar. Emniyet kullanılamaz hale gelen tarihi eser evin kim veya kimler tarafından yakıldığını araştırırken, mülk sahibi Kapancıoğlu aileside biran önce bunu yapanların bulunmasını istiyor.