Sarayköy Belediyesi, yürüttüğü temel belediyeciliğin yanında, sosyal belediyecilik anlamında da vatandaşlara en iyi şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Belediyecilik çalışmalarını titiz bir şekilde ilerleten Sarayköy Belediyesi, bünyesinde açtığı Sosyal Etkinlik Merkezi'nde ilçedeki yüzlerce öğrencinin eğitimlerine destek veriyor.
Üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere verdiği ücretsiz kursların ardından sınav sonrası da gençleri tercihlerinde de yalnız bırakmıyor.
Sosyal Etkinlik Merkezi'nde görev yapan uzman öğretmenler tarafından oluşturulan ücretsiz tercih danışmanlık hizmeti ile üniversite adaylarının tercihlerini en doğru şekilde yapmaları sağlanıyor.
Hafta sonu olmak üzere, YKS tercih sürecinin son günü olan 5 Ağustos'a kadar devam edecek tercih danışmanlık merkezinde gençlerin puanları ve üniversitelerin kontenjanları göz önünde bulundurularak doğru tercih konusunda uzman eğitmenler tarafından Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezinde detaylı olarak bilgilendirilmeye devam edecekler.

EN MÜHİM YATIRIM: EĞİTİM

Hizmetlerin en önemlisinin eğitim olduğuna dikkat çeken Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, "Sosyal Etkinlik Merkezimiz ile 6 yıldan bu yana gençlerimizin eğitimlerine destek vermeye devam ediyoruz. Üniversiteye ve liseye geçiş sınavlarında açtığımız ücretsiz kurslarla öğrencilerimizin sınav maratonuna en iyi şekilde hazırlanmalarına destek veriyoruz. Sınav sonrasında ücretsiz tercih danışmanlığı hizmetimiz ile en doğru tercihleri yapmaları için uzman eğitmenlerimizle gençlerimizin yanında oluyoruz. Gençlerimizin üniversiteyi kazanarak başka bir şehre gittiklerinde de bizlere ihtiyaç olduğu her anda yanlarında olmaya gayret gösterdik, bu yılda yeni gidecek öğrencilerimizin de yanlarında olacağız. Şimdiden tüm tercih yapan gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Toplumun ve insanın geleceğine yapılan en mühim yatırımın eğitim olduğunu vurgulayan Başkan Özbaş, "Eğitim odaklı projelerimiz devam edecek" diye konuştu.
Üniversiteye hazırlık kursuna gelerek YKS’ye hazırlanan gençler tercihlerinde de yanlarında olan Sarayköy Belediyesi’ne teşekkür ederek şöyle dedi:
Berna Yalmaç: “ Mezun öğrenci olduğum için Sarayköy Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nin Üniversiteye Hazırlık Kursu’na katıldım. Öğretmenlerimizin yakından ilgileri ve güzel çalışmalarıyla netlerim çok yükseldi. Buradan çok memnun kaldım. Sarayköy Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’ta büyük destek verdi bize. Mezuniyet kutlaması dahi yaptı. Tercihlerimizde de bizleri yalnız bırakmadılar. Hayallerimize ulaşma konusunda yanımızda oldukları için teşekkür ederiz.”
Tuğba Akbaş: “Evde tercih yapsaydık kafamız karışabilirdi. Burada hocalarımız çok ilgili. İsteğimiz doğrultusunda en uygun tercihleri yapmamızı sağlıyorlar”
Rahmi Deveci: “Sarayköy Belediyesi’nin Üniversiteye Hazırlık Kursu öğrencisiyim. Netlerim eğitim sonrasında çok yükseldi. İsteğim bölüm olan uçak hostesliğine tercih yapabilme fırsatı elde ettim. Öğretmelerimiz her zaman yanımızda. Gerçek ve doğru tercih yapmamız konusunda çok iyi yönlendiriyorlar. Bizlere bu imkânı veren herkese teşekkür ederiz.”