Merkezefendi belediyesi İlçenin dört bir yanında tatlı, pasta ve şekerleme imalathaneleri ile satış yerlerini baştan aşağı titizlikle denetleyen ekipler, hijyen kurallarına uymayan, sağlıksız üretim yapan işyerleri hakkında cezai işlem uyguladı.
Bayramların vazgeçilmez ikramlarından tatlılar vitrinlerdeki yerlerini alırken, Merkezefendi zabıtası, ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren tatlı, baklava, şekerleme ve börek imalathaneleri ile satış alanlarını mercek altına aldı. Ramazan ayı süresince halkın en fazla tüketim yaptığı ana gıda maddeleri arasında yer alan tatlı üretiminin yapıldığı imalathanelerde yoğunlaştırılan denetim çalışmalarında, Zabıta Müdürlüğü ekipleri işletme sahiplerine gerekli uyarıları yaparken, kurallara uygun hareket etmedikleri belirlenen işletmelere de cezai işlem uyguladı.
İlçede halk sağlığını tehdit edecek hiçbir gıda maddesinin üretim ve satışına müsamaha göstermeme kararlılığında olan belediye ekipleri, sağlıklı şartlarda, olması gerektiği gibi hizmet veren esnaflara da tek tek teşekkür etti.
“Hedefimiz güvenli gıda” 
Denetimlere ilişkin açıklama yapan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Ramazan Bayramı öncesi ekiplerimizin gerçekleştirdiği bu denetimlerde belediyemizin belirlemiş olduğu satış kuralları çerçevesinde tatlı ve unlu mamul satışlarının uygunluğu kontrol edildi. Gerçekleştirilen bu denetimlerde amacımız halkımızın kaliteli, sağlıklı ve güvenli gıdaya ulaşmasını sağlamaktır” diye konuştu.