İşte yumurta akının daha önce hiç duymadığınız faydaları…

Yumurta anne sütünden sonra sağlığımıza en çok fayda sağlayan besinler arasında yer alıyor.  Peki, yumurtanın sarısının yanında da beyazının da sağlığımıza inanılmaz faydalar sağladığını biliyor muy-dunuz?

Yumurtanın beyazı, yağsız et, kümes hayvanları eti ve balığın olduğu sıralamada protein kaynağı en yüksek olanlardan biridir. Tam bir yumurtanın yarısının sahip olduğu 6 gram proteinin yarısından fazlası yumurtanın beyazından gelmektedir.

Yumurta akı albumin olarak bilinmektedir.  Yumurta beyazında yer alan albumin miktarı,  Protein kaynağı olması bakımından vücuttaki virüslerle savaşmaya yardımcı olur.

Adeta Gençlik iksiri

Yumurta akı, yüksek protein içeriği sayesinde gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı olur, ciltteki kırışık-lıkların giderilmesine olanak sağlar.  Aynı zamanda yağlı cilt sorununa karşı bulunmaz bir nimettir.

Kanserden koruyucu 

İçerisinde b vitamini ve proteinden fazlaca bulundurmasından dolayı vücudun bağışıklık sistemini desteklemesi açısından önemli bir yere sahiptir.

Aynı zamanda içerisinde bolca selenyum barındırmasın dolayı da çeşitli kanser türlerinin de vücuttan uzak durmasına yardımcı olur.