Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, 2015 yılının 8 aylık döneminde Denizli Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde faaliyete geçen hizmetler ve bundan sonraki süreçte yapılması planlanan icraatlarla ilgili açıklama yaptı. 2015 yılında Denizli Kamu Hastaneleri Birliği’ne Genel Sekreter olarak atanan Uz. Dr. Berna Öztürk aradan geçen 8 ayda birlikte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Denizli’de Radyoterapi Merkezi, Yanık Ünitesi, Yenidoğan Yoğun Bakım, Nükleer Tıp Merkezi gibi çoğu ilde bulunmayan özellikli birimlerin bulunduğunu açıklayan Öztürk, ‘’İl geneli Erişkin Yoğun Bakım yatak sayısını 38 arttırdık. Denizli Devlet Hastanesi’nde Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM), Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Merkezi, 25 yataklı AMATEM ve Psikiyatri Servisi ile Ev Hemodiyalizi hizmetlerini başlattık. Çivril Devlet Hastanesi’ne 4 yataklı Fizik Tedavi Ünitesi’ni açarak çevre ilçelerdeki fizik tedavi hastalarımızın il merkezine gelmeden tedavi olmalarını sağladık. Yine Denizli Devlet Hastanesi yerleşkesinde açılan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile birlikte 90 üniteyle Denizli halkına hizmet veriyoruz, ayrıca inşaatı devam eden Tavas Devlet Hastanesi çok yakında hizmete açılacak, Çameli ve Çivril’de de yeni hastane inşaatları tüm hızıyla devam etmektedir” dedi.
Denizli’de yoğun bakım ünitelerinde sıkıntı yaşandığını, bu sıkıntıyı gidermek için yatak kapasitesi artırımına gittiklerini söyleyen Uz. Dr. Berna Öztürk, “Birliğimize bağlı hastanelerde yoğun bakım yatak sayısı 2014 yılında 142’ydi. 2015 yılı itibariyle yaptığımız çalışmalar sonucunda Denizli Devlet Hastanesi’ne 22 yataklı 2. Seviye erişkin yoğun bakım ünitesi, Tavas Devlet Hastanesi’ne 4, Çivril Devlet Hastanesi’ne 6, Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne 6 yataklı 1. seviye erişkin yoğun bakım ünitelerini hizmete açarak kapasitemizi yüzde 25 artırdık ve 180 yoğun bakım yatak sayısına ulaştık” bilgisini verdi.