Sabah erken saatte Masör Gültekin İpek eşliğinde hastaneye giden sporcular Tony Bernard Easley ve Hakan Pomakoğlu, kan tahlillerinin ardından Cerrahi Hastanesi’nin takıma tahsis ettiği Fizyoterapist Miray Didem Ata, Kurumsal Pazarlama Yöneticisi Hafize Uşak ve Basın ve Halkla İlişkiler Uzmanı Şule Akan ile kahvaltıda buluştular.
Son derece keyifli sohbet sırasında Sinpaş Denizli Basket’e transfer olan 2.07 boyunda ve 28 yaşındaki ABD'li pivotTony Bernard Easley,  şu an heyecanlı olduğunu belirterek, “çok güzel şeyler duydum burası hakkında. Kulübümüz de adeta bir aile. Koç, hocalar, yönetim, arkadaşlar çok iyi” dedi. Daha önce kısa süre Eskişehir’de idman yaptığını anlatan sporcu, “Sinpaş’a oynamaya oynadığını göstermeye geldiğini “söyledi.  Son derece keyifli olduğu gözlenen sporcu, neyi sevdiği sorulunca,  çorba ve çaydan çok hoşlandığını, vücudundaki ABD ve Polonya’yı yansıtan ilginç dövmelerle ilgili de, hepsinin bir hikayesi olduğunu ve koluna da Denizli’yi yansıtmak istediğini söyledi.
4 yıldır ABD’de eğitim için bulunan 19 yaşındaki 195 boyundaki Hakan Pomakoğlu da, burada olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek, “daha önce Efes alt yapısında olduğu için gerek koç gerekse diğer büyükleri ile yabancılık çekmeyeceğini, takımın ağabey- kardeş ortamı olduğunu, herkesin birbirine yardımcı olduğunu” söyledi. Denizli seyircisinin yoğun ilgisinden bahseden Hakan, amaçlarının takımı Süper Lig’e çıkarmak olduğunu belirtti.
Sporcular daha sonra, Cerrahi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Ömer Erhan Karahasanoğlu ile, Ortopedi ve Travmatoloji Uz. Op. Dr.Tahsin Erdoğan ve diğer uzmanlara muayene olarak, Kardiyolojik, Ortopedik ve Dahiliye muayeneleri ile birlikte, kan tahlilleri, EKG ve Efor Testlerini tamamladılar ve ilk idmanlarına hazır halde hastaneden ayrıldılar.