Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Yemen Sağlık Bakanlığı arasında Yemen askerlerinin Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görmesiyle ilgili olarak işbirliği anlaşması imzalandı.
Pamukkale Üniversitesi’nde gerçekleştirilen törene PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Yemen Savunma Bakanlığı Askeri Sağlık Hizmetlerinin Sorumlusu Tuğgeneral Ahmed Mohammed Al-Wali katıldı. Törende konuşan PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, imzalanan anlaşmanın ardından Yemen askerlerinin ve yakınlarının tedavilerinin artık Denizli’de yapılacağını söyledi. Bunun önemli bir gelişme olduğunu kaydeden Bağcı, "Biz uluslararası anlamda sağlık hizmetleri vermek adına Yemen Sağlık Bakanlığı ile bu anlaşmayı imzalıyoruz. Yemen’de sağlık hizmeti verebilecek kadar güçlü bir yapıya sahip olduğumuzu belirterek çalışmalarımızı sürdürdük. Bugün de bu temaslardan sonuç aldık. Biz Yemen’den gelen askerlere ve yakınlarına sağlık hizmeti vereceğiz. Ayrıca oradaki sağlık kuruluşlarına da sağlık eğitimi vereceğiz. İlerleyen günlerde de Kosova Sağlık Bakanlığı ile bu tip bir anlaşma imzalayacağız. Her iki taraf için de hayırlı olsun" dedi.
Yemen Savunma Bakanlığı Askeri Sağlık Hizmetlerinin Sorumlusu Tuğgeneral Ahmed Mohammed Al-Wali ise Türkiye’nin kendilerine çok yakın olduğunu ifade ederek, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Ben farklı ülkelere de gittim ama burası bizim için çok farklı. İki ülke olarak aramızdaki ilişkiler çok eskiye dayanıyor. Buraya gelmemiz küçük bir başlangıç oldu. Bundan sonra daha işbirliğimiz daha da artacak’" dedi.
Konuşmaların ardından Yemen ve PAÜ arasında sağlık hizmetleri konusunda anlaşma imzalandı.