Denizli Devlet Hastanesi Radyasyon Onkoloji servisinde tedavi gören hastalardan bir kısmı, CHP Milletvekili Melike Basmacı’ya ulaşarak, servisin kapatılmaması için yardım istedi.  Hastaların şikayetleri üzerine konuşan Yazmalı Efe Melike Basmacı: “Dar gelirli kanserli hastaların tedavi olduğu bir birimi kapatmak hangi akla hizmet etmektir. Kamu Hastaneleri Birliği derhal bu yanlışından dönmelidir.” Dedi.

Kanser hastaları için özel olarak dizayn edilen ve 18 yatak kapasitesi ile yaklaşık 9 yıldır Denizlili hastalara hizmet eden Onkoloji servisinin kapatılarak kanserli hastaların özel hastanelerin kucağına itileceğini ifade eden CHP Milletvekili Melike Basmacı: “Denizli Devlet Hastahanesi sadece ilimizde yaşayan insanlara değil, bölgemizde bulunan birçok ile de hizmet verir hale gelmişken,  Kamu Hastaneleri Birliği’nin kanserli hastalara onkoloji hizmeti vermeyecek olması asla kabul edilemez.
Devlet, hastasını tedavi etmez mi? Vatandaşına sahip çıkmaz mı? Radyasyon Onkoloji Servisi kapanırsa bu hastaların tümü özel hastanelere gitmek zorunda bırakılacaktır. Hastane yöneticileri aldıkları bu kararı yeniden gözden geçirmelidirler. Servisin kapatılacak olması, kanserli hastaları özel hastanelerin kucağına itmek değil midir? Bu kararı alanlar özel hastanelerle ortak mı çalışmaktadır?. Eğer hastane yetkilileri bu servisi çalıştıramıyorlarsa derhal istifa etmeliler.”dedi.