Endokronoloji ve Metabolizma Uzmanı Dr. İbrahim Özdeş, hava sıcaklığının artmasıyla birlikte vücudun sıvı kaybının kış aylarına göre hemen hemen iki kat arttığını belirterek şeker hastalarının dikkat etmesi gerektiğini söyledi. 
Yaz aylarında yaşanan aşırı sıcakların birçok hastalık için risk taşıdığı gibi şeker hastaları için de önemli ölçüde sorun oluşturabildiğini belirten Endokronoloji ve Metabolizma Uzmanı Dr. İbrahim Özdeş, şeker hastalarının yaz aylarında nelere dikkat etmesi gerektiğini açıkladı. Dr. İbrahim Özdeş, hava sıcaklığının artmasıyla birlikte vücudun sıvı kaybının kış aylarına göre hemen hemen iki kat arttığını belirterek, "Bu nedenle insan vücudunda halsizlik, fenalık hissi, kas ağrıları, kramplar hatta kalpte ritm bozuklukları gibi durumlar ortaya çıkabilir. Bunun için diyabet hastalarının sıvı alımlarını mümkün olduğunca artırmaları ve beslenmelerine çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Uzun süre aç kalmamalı, bir kerede çok fazla yemek yememeliler. Gerek insülin, gerekse oral olarak şeker düşürücü ilaç kullanan hastaların bu ilaçların etkilerinin maksimum olduğu dönemlerdeki ara öğünlerini atlamamaları çok önemlidir" dedi.
Yaz mevsiminde şeker hastalarının sıkça karşılaştığı durumun lezzetli yaz meyvelerinin ve dondurmanın sık ve bol tüketilmesi sorunu olduğunu söyleyen Uz. Dr. İbrahim Özdeş, "Kalorisi ve şeker düzeyi yüksek olan, üzüm, incir, kavun ve diğer tüm meyveler doktor tavsiyesine göre tüketilmelidir. Meyveler çok miktarda tüketildiğinde kan şekerinde yüksekliğe ve buna bağlı rahatsızlıklara yol açabilir. Yaz aylarının en lezzetli yiyeceği dondurma da maalesef kan şekeri ayarını bozan yiyeceklerden birisidir ancak şekersiz üretilmiş diyet dondurmaların doktor kontrolünde ve diyet değişim listesi ile kalorisi hesaplanarak kullanımı mümkün olabilir" ifadelerini kullandı.