HABERDENİZLİ.COM

Denizli İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan "Gıda Denetim Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı"na Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Atmacaoğlu, Gıda ve Yem Şube Müdürü Şehla Akpınar ve 19 İlçe Müdürü ile Gıda Denetim Hizmetlerinde görevli teknik personel katıldı.

2018 yılı içerisinde bugüne kadar yaklaşık 18.000 işyeri denetlenerek, Yapılan denetimlerde çeşitli ürünlerden 1.020 adet numune alınmış, alınan numunelerin analizi sonucunda olumsuzluk tespit edilmesi durumunda yasal işlem uygulanmıştır. denildi. 
Toplantının devamında ise görevli personele; Vatandaşların güvenle alışveriş ve tüketim yapmaları için gıda denetim ve kontrol hizmetlerinin aynı titizlik ve özveri ile sürdürülmesi, Rutin denetimlerin dışında Bakanlığa kayıt ve onay işlemlerini yaptırmadan faaliyete geçen ve kaçak üretim yapan işletmelerle ilgili de takip ve denetimler yaptıklarını, ayrıca hassas tüketici kitlesine hitap eden okul kantin ve yemekhaneleri gibi işletmelerin sürekli denetlendiğini belirtildi.

Meyve, sebze ihracatı ve yem kontrollerinin de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen, işlemlerin aksamaması için nöbetçi ekipler oluşturularak çalışmaların aksatılmadan, titizlikle yürütülmesi Tarım ve Orman İlçe Müdürleri  ve teknik personelleri ve İlçelerdeki çalışmalarla ilgili değerlendirmeler yapıldı.