Denizli’de gittikleri vakada dumandan etkilenen kedileri gören sağlıkçılar bu kez havyan dostlarımız için zamanla mücadele etti. Kedilere oksijen tedavisi uygulayan sağlıkçılar; “ Yangında içeride insan olmaması bizi sevindirdi, fakat kedilerin dumandan etkilendiğini gördük, bu bizim görevimiz değil diyerek onları o şekilde bırakamazdık, onlar da birer can taşıyor” dediler.

Denizli'de her zaman vatandaşın yanında olan 112 Sağlık ekipleri yangında dumandan olumsuz etkilenen kedileri görüp onlara oksijen uyguladı. İstiklal 112 Acil Sağlık İstasyonu’nda görev yapan Paramedik Ebubekir Törehan Taş, Acil Tıp Teknisyeni Aynur Budak ve İsmail Işık nöbetleri sırasında telsizden İstiklal mahallesinde yangın vakasının olduğu bilgisi geldi.

Evde çıkan yangında dumandan etkilenen birilerinin olabileceği düşüncesiyle olay yerinde bekleyen 112 ekipleri itfaiyenin olaya müdahalesi ile birlikte evde birinin yaşamadığını öğrendi. Olay yerini terk edecekleri sırada itfaiye ekipleri tarafından içeride 20’den fazla kedinin bulunduğu ve dumandan etkilendiği söylendi. Sağlık çalışanları için hummalı bir kurtarma operasyonu başladı. Dumandan etkilenen kedileri buldukları bir leğene koyan sağlıkçılar üstünü de poşetle örterek içeriye oksijen verdi. Yenidoğan küçük kedilere de masaj yaparak oksijen veren sağlıkçılar bir canlıyı yaşamda tutmanın verdiği mutlulukla görev yerlerine geri döndü.
 
Olay gecesi kedilere müdahale eden Paramedik Ebubekir Törehan kedilere can olmanın verdiği mutluluğu şu şekilde anlattı: “Vakaya gittiğimizde yangından etkilenen insanlar yoktu fakat dumandan etkilenen başka canlılar söz konusuydu. Onları o şekilde bırakamazdık, buna vicdanımız da el vermezdi. Amacımız cana dokunmak olduğu için hiç tereddüt etmeden ekip olarak elimizden gelenin en iyisini yaparak kedilere müdahalede bulunduk. Ambulansın içine alarak oksijen verdik, masaj yaptık. Sağlık çalışanları için her canlı önemlidir. İnsan ya da hayvan olması fark etmez” dedi.

Yangında Havasız Kalan 20 Kedinin Yardımına 112 Yetişti

Yangında Havasız Kalan 20 Kedinin Yardımına 112 Yetişti

Yangında Havasız Kalan 20 Kedinin Yardımına 112 Yetişti