Türkiye'de istatistiklere gören en uzun yaşayan insanların bulunduğu Aydın'ın Nazilli ilçesinde, 17 çeşit yiyecek ve el işlerinin yer aldığı 'uzun yaşam sandığı' oluşturuldu. Nazilli Ticaret Odası, büyük ilgi gören sandık için patent aldı.
Nazilli Ticaret Odası Genel Sekreteri Eray Rüştü Taka, yapılan araştırmalara göre ilçelerindeki insanların genelde Türkiye ortalamasının üzerinde yaşadığını söyledi. İnsanların uzun yaşamasının sebeplerinden birisinin bölgede yetişen ürünler olduğunu ifade eden Taka, “Biz de bu ürünlerden zeytinyağı, zeytin, kuru incir, nar ekşisi, pekmez, bal, kırmızı toz biber, kekik suyu, kestane, çilek reçeli, domates salçası, kestane unu, yeşil zeytin, zeytinyağlı sabun, siyah zeytin, peynir ve tarhananın yanı sıra el işi yazma koyarak ‘Uzun yaşam sandığı’ adını verdiğimiz bir sandık oluşturduk.” dedi.
Sandık için patent aldıklarını vurgulayan Taka, “Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölüm Başkanlığı’nın şehrimizde uzun yaşamanın neden kaynaklandığına dair araştırması sürüyor. Yöremizde yetişen ürünlerden oluşturduğumuz sandık çok ilgi görüyor. Yapılan toplantılarda misafirlerimize bu sandıklardan hediye ediyoruz.” diye konuştu. Taka, uzun yaşam merkezi çalışmalarının Nazilli’yi marka yapacak projelerden birisi olduğunu sözlerine ekledi.