Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, 2013 yılı üzüm sezonu için üzüm üreticilerini ilaç kalıntıları için uyarılarda bulundu.
Ülgen, üzüm üreticilerinin üzüm bağlarına atacak olduğu tarım ilaçlarını, Tarımsal Danışmanlarının uygulatacağı ilaçları kullanmalarını isteyerek şunları söyledi.’’Üreticilerimiz üzüm bağlarında kullandıkları tarım ilaçlarını kalıntı içermeyen ilaçlardan seçmeliler. Üzümde kalıntı çok önemlidir. Kalıntı bulunan üzümler yurt dışından geri gönderilmekte ve bir daha üzüm alımı yapılmamaktadır. Bu kendi göbeğimizi kesmek olur. Kalıntısız bir sezon için bağcılarımız, tarımsal danışmanlardan liste almalı ve verilecek olan ilaçlar kullanılmasına özen göstermelidirler. Ayrıca, üzüm üreticilerimiz, yaş üzüm satışlarında güvenmedikleri firmalara üzüm satmasınlar. Peşin satmaya çalışsınlar. Geçmiş yıllarda çok kişinin çek alacağı ödenmedi. Mağdur duruma düşmesinler.’’ şeklinde uyarılarda bulundu.
Oda Başkanı Ülgen, 2013 yılı sezonunun açıldığını bu yıl 85 bin dekarlık alandan 130 Bin ton yaş üzüm alınmasını tahmin ettiklerini dile getirerek, "Geçen yıl, 240 bin ton yaş üzüm elde ettik. Bu yıl, soğuk, dolu ve üzümlerin az doğuş yapması nedeniyle 2013 üzüm rekoltemiz 130 bin dolaylarındadır. Zor bir sezon geçmektedir. Bir de kalıntı çıkmasın dikkatli ilaç kullanımı yapılmalı.’’dedi.