Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı sağlık tesislerinde de sünnet hazırlıkları tamamlanırken birliğe bağlı hastanelerde 15 Üroloji Uzmanı ve 3 Çocuk Cerrahı ile birlikte sünnetler uzman hekimler tarafından ücretsiz yapılacak.

Çocuklar ve aileler için son derece önemli olan sünnet geleneği yaz aylarının gelmesi ve okulların tatile girmesiyle birlikte tekrar başladı. Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk de sünnet sezonu öncesi bir açıklama yaparak sünnetin sağlık koşullarına uygun, hijyenik bir ortamda yapılması gerektiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karar gereği sünnetin sadece hekimler tarafından yapılabileceğini belirten Öztürk;  ‘ 2014 yılında Denizli Devlet Hastanesi'nde 2 bin 448, Servergazi Devlet Hastanesi’nde bin 380, Acıpayam’da 92, Buldan’da 320, Çivril’de 36, Honaz’da 106 ve Tavas’ta 401  olmak üzere toplam 4 bin 783 çocuk birliğimize bağlı hastanelerde sünnet oldu” dedi ve şöyle devam etti:  “ Dünyada en çok yapılan cerrahi işlem sünnettir ve ülkemizdeki erkeklerin yüzde 99’u hayatlarının belli döneminde sünnet olmaktadır.  Sünnet için en ideal yaş 1 -2 yaş aralığında genel anestezi ile ya da 6 yaşından sonra psikolojik olarak hazır olan çocuklarda sınırlı uyuşturma ile daha uygun olacaktır. Ülkemizde çocuklar çoğunlukla okul çağına yakın veya ilkokul yıllarında ergenlik çağına girmeden sünnet edilmektedir. Ayrıca 2-6 yaş aralındaki çocuklarda sünnet korkusu oluşacağı için bu yaş aralığında sünnet edilmesi uygun olmayacaktır.  Yine de sünnet yaptırmak için ısrarcı olan ailelere genel anestezi ile sünnet yaptırmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

Sünnetin basit bir cerrahi işlem gibi görünse de gerekli sağlık şartlarına uyulmadığında ve uzman olmayan kişiler tarafından yapıldığında ciddi sorunlar doğurabileceğini ifade eden Uz. Dr. Berna Öztürk bu sorunları azaltmak için gerekli tedbirleri aldıklarını açıkladı. Öztürk:  “ Ülkemizde dini inançların bir gereği olan sünnet işlemi toplumumuz tarafından oldukça önemsenen mutlaka hastanelerde steril ortamlarda hekimlerce yapılması gereken bir işlemdir. Yapılacak yanlış bir uygulamanın sıkıntılara yol açmaması adına birliğimize bağlı hastanelerde sünnet işlemi genel ameliyathane koşullarında genel anestezi uygulanarak yapılmaktadır. Denizli Devlet Hastanesi’nde 7 üroloji uzmanı 2 Çocuk Cerrahı, Servergazi Devlet Hastanesi’nde 5 Üroloji Uzmanı 1 Çocuk Cerrahı, Acıpayam, Çivril ve Tavas Devlet Hastanelerinde de birer Üroloji Uzmanları ile toplam 18 hekimimizle ayrıca üroloji ve çocuk cerrahı olmayan hastanelerde genel cerrahlarımızla tatil boyunca sünnet işlemlerini gerçekleştireceğiz” dedi.