Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde yaşayan belediye işçisi Muammer Tekdemir (39) ve ev hanımı Ayşe Tekdemir (38) çiftinin 3 yaşındaki çocukları İlker’e doğumundan kısa süre sonra böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. İki böbreği zamanla iflas eden çocuk, bir yıl ilaç tedavisi gördükten sonra diyalize girmeye başladı. Çocuklarını diyalizden kurtarmak isteyen anne baba verici olmak istedi fakat kan grupları uyuşmadığı için nakil gerçekleşmedi. Tekdemir ailesi, bu üzüntülü haber üzerine kadavra sırasına yazıldı.
Haftada üç gün diyalize giren ve durumu günden güne kötüleşen İlker’in damarları tahrip olduğu için artık kateter takılacak damar kalmayınca, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi. Diyalize giremeyen İlker, ölümü beklerken kadavra bulunduğu haberi geldi. Hidrosefali hastası 11 aylık Demir Özdemir’in bağışlanan böbreklerinden birisi İlker’e nakledildi. Ancak, ailenin ve doktorların sevinci yarım kaldı. Nakledilen böbrek çalışmayınca çocuk yine ölümü beklemeye başladı.

DÖRT GÜN SONRA İKİNCİ NAKİL
Acil organ bekleme listesinde yer alan 3 yaşındaki İlker için dört gün sonra ikinci bir kadavra bulundu. Konya’da geçirdiği trafik kazasında beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki Furkan Aziz Tünalp’in bağışlanan böbreklerinden birisi, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nde Doç. Dr. Ayhan Dinçkan başkanlığındaki ekip tarafından İlker’e nakledildi. Nakilden sonra böbreğin çalışması doktorların ve ailenin sevincini ikiye katladı. Bir hafta içerisinde bulunan iki böbrekle sağlığına kavuşan İlker’in durumunun iyi olduğu ve bir hafta içerisinde hastaneden taburcu edileceği bildirildi.

YARI BAYGIN HALDEYDİ
Son bir haftanın kendileri için rüya gibi geçtiğini söyleyen ve gözyaşları içinde mutluluğunu aktaran anne Ayşe Tekdemir, "Oğlum diyalize giremediği için vücudu şişti. Yarı baygın haldeydi. Ölümünü beklerken bir hafta içerisinde iki organ bulundu. Bağışta bulunan ailelere önce sabır diliyorum sonra da oğlumu yaşattıkları için teşekkür ediyorum” dedi.