HABERDENİZLİ.COM

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Denizli İş Kadınları Birliği (DİKAB) işbirliğiyle başlatılan Pembe Şehir Projesi kapsamında sürdürülen kanser eğitimi ve farkındalık çalışmaları devam ediyor. Denizli Turkuaz Tekstil’de çalışan toplam 150 kadın kanser hakkında bilgilendirildi. Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili Nihat Zeybekci ile Turkuaz Tekstil San.Tic.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Zeybekci ve İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk’ün katılımıyla Merkezefendi İlçe Sağlık Müdürlüğü Kanser Birim Sorumlusu Dr. Sedef İnan tarafından yapılan bilgilendirmede; ulusal kanser taramaları, meme ve serviks kanserinden korunma yolları ve kendi kendine meme muayenesi anlatılarak kanserde erken tanının önemine dikkat çekildi, kadınların tarama planlamaları yapıldı.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, DİKAB ile ortaklaşa başlattıkları Pembe Şehir Projesine birçok tekstilden destek geldiğini, 1 ay gibi bir zamanda yaklaşık 600 kadına ulaşarak bilgilendirmede bulunduklarını ve birçoğunu taramadan geçirdiklerini söyledi.

Denizli'de Kadınlarda Karser Taramasında 89 Bin Kadına ulaşmamız gerekiyor

Öztürk: “Denizli’de yılda 89 bin kadının kanser taramalarını yapmamız gerekirken, anca 20 bin kadına ulaşabildik. Ben de Türkiye’de 3 kadın İl Sağlık Müdüründen biriyim ve bu rakamların Denizli'ye yakışmadığını düşünerek yaklaşık 70 bin kadınımıza nasıl hızlı ulaşabiliriz diye Müdürlük olarak bir projeye başladık. Sayın Ayşen Zeybekci ve Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün destekleri ile DİKAB işbirliğinde Pembe Şehir Projesini hayata geçirerek tüm kadınlarımıza ulaşmayı ve taramalarını yaptırmayı hedef aldık. Bugün de Sayın Ayşen Zeybekci ile İlimizdeki sağlık yatırımlarımız ve hizmetlerimizde en büyük destekçimiz Sayın Nihat Zeybekci’nin işyeri Turkuaz Tekstil’deyiz. Kendilerine sağlığa yaptıkları desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Zeybekci, Kadın Ne Hastalığı Nede Başına Gelen Bir Şeyi Anlatmaz

Belediye Başkanlığı yaptığı günlerinden bu yana sağlık alanına büyük önem verdiğini dile getiren Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Başkan Vekili Nihat Zeybekci'de, eğitim öncesi kadınlara seslenerek şöyle konuştu: “Bizim kültürümüzde eskiden erkekler her türlü hastalığa yakalanabilir, bunu her yerde söyleyebilir, fakat bir kadın ne hastalığını, ne başına gelen hiçbir şeyi dile getiremez anlayışı vardı. Bu durum Belediye Başkanlığım zamanında benim en çok içimi sızlatan konuydu. O zaman birlikte çalıştığımız Sağlık Müdürümüze ve diğer arkadaşlarımıza ‘gidin, benim hanım kardeşlerimle konuşun, bir kadının hastalıklarını çekinmeden ifade edebileceğini anlatın’ demiştim. Kanser hastalığı da, kadınlarımızın kocasına yada bir yakınına söyleyip doktora gitmekten çekindiği bir hastalıktı. Halbuki kadınlarımız da hastalıklarını dile getirebilmeli ve çekinmeden doktora başvurabilmelidirler. Kadınlarımız, toplumumuzun en önemli değerleridir. İşte İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Berna Öztürk öncülüğünde Sağlık Müdürlüğümüz, bu durumu da ortadan kaldıracak bir proje başlattı ve daha fazla kadına ulaşabilecekleri tekstillerde, çağımızın en önemli hastalığı olan kanser konusunda eğitim ve taramalara başladılar. Kendilerinden Allah razı olsun. Başta Ayşen Hanım olmak üzere işletmemizde çalışan siz çok değerli hanım kardeşlerim, bu vesileyle mutlaka taramalarınızı yaptırın” dedi.
 

Turkuaz Tekstil San.Tic.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ayşen Zeybekci ise kadın çalışanlara; “Sizin sağlığınız bizim için çok önemli, mutlaka taramalarımızı yaptıracağız, beraber organize edip KETEM’lere gideceğiz. İşletmemizde kanser taraması yapılmadık kadın kalmayacak” şeklinde konuştu.