Acıpayam İlçemiz Alcı Mahallesinde bir vatandaşımızın tilki temaslı kuduz hastalığına yakalanıp  vefatetmesi münasebetiyle İl müdürlüğümüz tarafından ilgili bölgede gerekli bütün tedbirler alınarak hastalığın  evcil hayvanlara bulaşmasının önlenmesi ve hastalığın yayılmasına ilişkin risklerin yok edilmesi amaçlanmıştır.

İlk olarak; Acıpayam Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz personelince ilgili yerleşim yerindeki vatandaşlarımızın kuduz hastalığının  bulaşması, yayılması ve alınması gerekli önlemler hakkında bilgilendirilmesi için eğitim çalışmaları yapılmıştır. Bakanlığımızca tedarik edilen afiş ve lifletler dağıtılmış, bölgede bulunan öğretmenler, din görevlileri ,öğrencilerimize ve halkımıza yönelik bilgilendirme yapılmıştır.

Hastalığın evcil hayvanlara bulaşması riskine karşı koruyucu amaçlı olarak Alcı Mahallesinde evcil hayvanlardan 1100 büyükbaş, 500 küçükbaş ve 120 adet kedi-köpeğe Acıpayam İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personeli tarafındankuduz aşılaması yapılmıştır.

İl Müdürlüğümüz, Acıpayam İlçe Müdürlüğümüz, Acıpayam Orman İşletme MüdürlüğüAlcı İşletme Şefliği, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği Yetkilileri  ve Alcı mahallesi muhtar ve ihtiyar heyetinin ortak çalışması ile yaban hayatında tilkilerin ağız yoluyla kuduz hastalığına karşı aşılanması için ekipler oluşturulmuştur.
Yukarıda adı geçen kurumlar tarafından oluşturulan ekipler İl müdürlüğümüzün koordinatörlüğünde Bakanlığımızda il ve ilçe müdürlüğümüz veteriner hekimlerine verilen eğitim çerçevesinde; 13 Nisan 2016 Çarşamba günü günün erken saatlerinde başlanmak suretiyle, belirlenen yerlerde ormanlık alana 5.600 doz köfte içi kuduz aşısının dağıtımını yapmıştır. Böylece yaban hayatında kuduz hastalığının bulaşmasında ve yayılmasında önemi rol oynayan tilkilerin kuduz hastalığına karşı oral yoldan aşılanması sağlanmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.