Denizli’nin Kale ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki Abdil Tıkım, geçtiğimiz yıl beyin damarlarında yaşanan tıkanıklığa bağlı olarak geçirdiği beyin felci sonrası vücudunun sol kısmını kullanamaz hale geldi. Daha sonra özel bir tedavi merkezine müracaat eden Tıkım, tedavinin ardından tekerlekli sandalye ile geldiği merkezden yürüyerek ayrıldı.

Tıkım, "Hastalığımın belirtileri 3 parmağımda uyuşmayla başladı. Doktora gittik ilaç verdi ve 30-40 gün iyi hissettim sonra yine parmaklarım uyuşmaya başladı tekrar gittiğimde doktor bana bir hafta hastanede kalmam gerektiğini söyledi. Hastanede yatarken sol tarafımı hissetmemeye başladım. 2 oğlumla tekerlekli sandalyeyle geldiğim merkezden yürüyerek çıkıyorum. Yerimden kalkamıyorken şuanda her ihtiyacımı karşılıyorum ve en önemlisi namazımı kılabiliyorum. Çok mutluyuz, Pamukkale’deki bu imkanı herkes bilsin. Burada birçok hastalık tedavi edilebiliyor" dedi.

"Eşime burada 5 ay farklı tedavi uygulandı"

Hastanın eşi Rahime Tıkım ise tedavinin ardından eşinin sağlığına kavuşmasından dolayı yaşadıkları mutluluğu şu sözlerle anlattı: "Eşimin beyin damarlarında tıkanıklık varmış. Hastanede tedavi gördükten sonra bize tavsiye ettikleri tedavi merkezine geldik. Buraya geldiğimizde eşim sol tarafını kullanamıyordu, tekerlekli sandalyedeydi, yürüyemiyordu.

Eşime burada 5 ay farklı tedavi uygulandı. Şuanda yürüyor, kendi ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Benim de bel fıtığım vardı eşim tedavi olurken burada 10 seans tedavi oldum. Şuan ben de çok rahatım."

"Doğal tedaviler ve modern teknolojik cihazlar birlikte kullanılıyor"

Merkezde görevli Uzm. Dr. Necdet Çatalbaş, Tıkır’ın merkeze Hemipleji (kısmi felç) olarak geldiğini hatırlatarak, "Hastamız ilk geldiğinde yürüyemiyor, birkaç kişinin desteğiyle kalkabiliyor ve kendi ihtiyaçlarını karşılayamıyordu. Kendisine özel bir tedavi programı hazırladık. Tedavileri sonucu hastamız şuanda her ihtiyacını karşılayabiliyor aynı zamanda yürüyebiliyor. Buranın en önemli avantajı doğal tedaviler ve modern teknolojik cihazların birlikte kullanılıyor oluşu. Dünyanın birçok yerinde bu tedaviler bir arada bulunmuyor. Biz merkezimizde bu tedavileri birleştirerek hastaların iyileşme oranlarını arttırıp kısa bir sürede daha etkili bir tedavi almalarını sağladık" şeklinde konuştu.