Özel Cerrahi Hastanesi Deyetisyeni Meryem Arslan kefir tüketiminin sağlık için önemine değinerek "Düzenli kefir kullanımında bağırsaklar çalışır, bağırsak bozuklukları ortadan kalkar, şişkinlikler azalır ve daha sağlıklı bir sindirime sahip olunur." dedi. 

İşte kefir tüketiminin sağlığınız için önemi;

Kefir krema kıvamında, hafif ekşimsi tadı olan fermante bir süt içeceğidir. Her yaşta herkesin güvenle tüketebileceği bir besin olan kefir yoğurttan daha besleyicidir. Bunun nedenini ise  protein, temel mineraller ve B vitaminlerini kapsamasıdır. Ayrıca B1, B12 ve K vitaminleri yönünden de zengindir.
Kefir kalsiyum ve magnezyum içeriği sayesinde sağlıklı bir sinir sisteminin temelini oluşturur. Aynı zaman da iyi bir fosfor kaynağıdır. Tok tutar. Besin değeri oldukça yüksektir ve sindirimi kolay bir içecektir. Çocuklar, yaşlılar, hamileler ve menopoza giren bayanlar hiç tereddüt etmeden kefir tüketebilir.
Gençlik sırrı, uzun ve sağlıklı yaşam iksiri olan kefir neredeyse her derde devadır. Bebekleri de metabolik hastalıklardan uzak tutmanın en doğal yollarından biri de kefirdir.

Sindirim sistemimizde yararlı bakteriler dediğimiz mikroorganizmalar vardır. Bu mikroorganizmalara probiyotikler denir. Probiyotikler yeterince tüketildiğinde bağırsaklardaki zararlı mikroorganizmaların bağırsak duvarına yapışma ve yayılmasını engeller, sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını korurlar. 

Doğru beslenme şekliyle sindirim kanalının sağlığı korunmalıdır. Bunun için de probiyotikleri mutlaka yeterli miktarda tüketmeliyiz. Kefir, probiyotik bakteri içeren besindir ve içindeki yararlı bakteriler bağırsak sisteminin güçlenmesini, bağırsaktaki yararlı bakteri ve mantarların sağlıklı şekilde çoğalabilmesini ve yararlı olabilmesini sağlar. Düzenli kefir kullanımında bağırsaklar çalışır, bağırsak bozuklukları ortadan kalkar, şişkinlikler azalır ve daha sağlıklı bir sindirime sahip olunur. Sağlıklı bir bağırsak sistemi sağlıklı ve hastalıksız bir vücut demektir.

İştahsızlık, uykusuzluk, üst solunum yolu enfeksiyonları ve alerji gibi durumlara da iyi gelen kefir, bebeklerin besinlerden alacağı vitamin ve mineralleri daha kaliteli alınmasına da yardımcı olur bu nedenle de bebek beslenmesinde de önemli rol üstlenir. Çocuklarda kabızlık ve ishal döngüsünün sürekli görüldüğü bir çeşit hastalık olan irritabl barsak semptomlarının kontrolünde etkilidir. Kan lipitlerini (kolesterol) azaltır.