Uzmanlara göre, Yazın hayatımız oldukça hareketli geçiyor. İş çıkışı arkadaş buluşmaları, hafta sonu deniz, havuz, özellikle bu aylarda sürekli katıldığımız düğünler, kokteyller… Bu hareketlilik ruhumuza iyi gelse de, saçlarımız için durum biraz farklı. Sık sık işlem gören, düzleştirilen, boyanan saçlar, deniz, havuz ve güneş ışınlarının da etkisiyle gün geçtikçe nemini kaybedip kırılmaya, hatta dökülmeye başlıyor. Sağlıklı, parlak ve güçlü saçlara yeniden kavuşmanın yolu ise, vücudun ihtiyacı olan suyu karşılayarak nem dengesini düzenlemekten geçiyor.


Yetersiz su tüketimi sonucunda saçta kırılma ve dökülmelerin yanı sıra ciltte kuruluk ve kepeklenme oluşur, “Yetersiz su tüketimi saç kuruluğuna, kırılmalarına ve saç kayıplarına neden olabiliyor. Su sadece nemlendirmiyor, vücudu temizliyor, sağlıklı, ipeksi ve parlak saçlara kavuşmamızı sağlıyor. Su içilerek derinin temizlenmesi ayrıca, kuruluğu, kepeklenmeyi ve saç dökülmesini de önlüyor”.

Buna göre, Kadınlarda iki, erkeklerde iki buçuk litre

Besin maddelerinin hücrelere taşınması, atık maddelerin vücuttan atılması gibi birçok yaşamsal fonksiyonun yerine getirilmesini sağlayan su, vücuttan solunum, ter, idrar ve dışkı yoluyla atılabiliyor. Özellikle Kadınların günde ortalama iki litre, erkeklerin ise iki buçuk litre suya ihtiyacı var. Yatmadan önce içilen su, gece boyunca cildin su ihtiyacını karşıladığı için çok önemli. Çay, kahve gibi içecekler su yerine geçmediği gibi idrarda artış yaparak, vücudun daha fazla sıvı kaybetmesine yol açıyor. Bu durum da, cilt hücrelerine yeterli besin maddesinin taşınmasını engelliyor” diyerek yeterli su alımının önemine değiniyor.