Yoğun bakımdan çıkan Türkiye’nin beşinci yüz nakilli hastası Recep Sert’i, anne, baba ve kardeşleri yeni yüzü ile ilk kez gördü. Anne oğlunun yeni yüzü karşısında gözyaşlarını tutamazken, baba oğlunun yüzünü çok beğendiğini ve dört dörtlük olduğunu söyledi. Abla İlknur Bayram ise, "Kardeşim eskiden en yakışıklımızdı, şimdi de öyle olmuş" dedi.
Türkiye’nin beşinci yüz ve ilk çene nakli yapılan hastası Bursalı 27 yaşındaki Recep Sert’in naklinin üstünden 11 gün geride kaldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavisi tamamlanan Recep Sert, bugün sabah servise alındı.

AİLESİ ANTALYA'YA GELDİ
Çocuklarının yoğun bakımdan çıkarılacağı haberini alan Recep Sert’in Bursa’daki ailesi sabah saatlerinde Antalya’ya geldi. Operasyonu gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile görüşen aile, ardından yüz nakli yapılan Recep Sert’in yanına geçti. Recep Sert, ailesinin bakışları eşliğinde servise geçti. Oğullarının yeni yüzünü ilk kez gören anne Gülfinaz Sert ve baba Cafer Sert duygusal anlar yaşadı. Ardından Recep Sert’in yanına sıra ile abla İlknur Bayram, ağabey Bülent Sert ile kardeşi Özge Sert girdi. Recep’in yeni yüzünü ilk kez gören kardeşleri de büyük mutluluk yaşadı.

DÖRT DÖRTLÜK YÜZ
11 gün sonra çocuklarını ilk kez yeni yüzü ile görmenin mutluluğunu yaşayan 60 yaşındaki baba Cafer Sert, şöyle konuştu: "Çok mutlu olduk. Allah doktorlardan razı olsun. Çok beğendik. Dört dörtlük olmuş. Oğlumun yüzü eskisine göre çok iyi görünüyor. İlk gördüğümde bir yabancılık ister istemez hissettim. El hareketleri ile iletişim kurduk. Bizim geldiğimizi gördü ve sevindi. Çok büyük heyecan yaşadık içeride. Oğluma yüz naklinin çıkmasını sabırsızlıkla bekliyorduk. Hayatımız bundan sonra daha güzel şekilde devam edecek."

ANNENİN MUTLULUK GÖZYAŞLARI
Recep Sert’in ev hanımı annesi 54 yaşındaki Gülfinaz Sert ise, "Mutluyum. Doktorlara çok teşekkür ederim. Başka da bir şey söyleyemeyeceğim. Çok duygulandım. İçim dolu söyleyemiyorum" dedi. Sevincinden gözyaşlarını tutamayan anne Gülfinaz Sert, bu gözyaşlarının mutluluktan olduğunu dile getirdi.

KALBİMİZ ÇIKACAKTI
Recep Sert’in ablası 37 yaşındaki İlknur Bayram da Antalya’ya çok büyük sevinçle geldiklerini belirtti.
‘Gözümüzden akan yaş, sevinç gözyaşları’ diyen abla Bayram, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeni bir yüz, yeni bir umut olur inşallah kardeşim için. 7 yıldır çok üzüldü. Doktorlarımızın eli öpülecek insanlar. Onlara diyecek söz bulamıyorum. Kardeşimin yüzünü çok güzel buldum. İçeriye girerken çok heyecanlıydım. Kalbim çıkacak gibiydi. Nasıl karşılaşacağız diye illaki heyecanlanıyorsun. Şu an konuşurken bile kardeşimin yeni yüzü gözümün önüne geliyor."

YİNE YAKIŞIKLI OLMUŞ

Kardeşinin yeni yüzüne şimdiden alıştığını söyleyen abla Bayram, sözlerine şöyle devam etti: "Kardeşimin yeni halini şimdi bile özlüyorum. Eskiden en yakışıklı kardeşimizdi. Şu an aynı öyle. Kardeşime bu yüzü veren merhuma rahmet, ailesine sabır diliyoruz. Teşekkür ediyoruz. Bizim yüzümüzü güldürdü. Allah da onların yüzünü güldürsün. Kardeşim bize ‘Özledim’ dedi. Bizi görünce o da heyecanlandı. Kardeşimin yeni yüzünü görse çok beğeneceğine eminim. Çok güzel olmuş."

KARDEŞİMİN ÜÇÜNCÜ YÜZÜNÜ GÖRDÜK
Kardeşini 7 yıldır farklı bir yüzle gördüğünü kaydeden İlknur Bayram, şunları söyledi: "Odaya ilk girdiğimizde kardeşimin yüzüne bakınca yabancılık çektim. Ama hemen alıştım. Gazeteler yüz nakli yapıldı diye yazıyordu ama biz bu kadarını beklemiyorduk. Beklediğimizden daha güzel olmuş. Bu kardeşimin üçüncü yüzü. Üç farklı yüzünü gördük. Nakilin ardından başa döndük. Umarım hayat bundan sonra kardeşim için çok güzel olur. Yeni bir hayata başlar."