Muğla’nın Fethiye ilçesinde gönüllü kadınlar tarafından oluşturulan Fethiye Evi Gönüllüleri, iki engelli vatandaşa akülü araç hediye etti. Özellikle cam kemik hastası Teslime Malpınar (12)’ın 'Dört duvar arasında yaşamaktan sıkıldım' mesajını kayıtsız kalmayan kadınlar, yardımlarıyla genç kızın hayallerini gerçekleştirdi.
Evlerinde hazırladıkları yiyecekleri düzenledikleri kermesle satan ve elde ettikleri gelirle öğrencilere burs ve engellilere akülü araba alan Fethiye Evi Gönüllüleri, engellileri sevindirmeye devam ediyor. Nesrin Saatcı başkanlığındaki gönüllü kadınlar, Ramazan ayının güzelliğini 2 engelli vatandaşa daha akülü araba hediye ederek paylaştı. Hediye edilen akülü araçların bir tanesi Kemer beldesinde yalnız yaşayan 42 yaşındaki Levent Şahin'e verildi. Tek başına kaldığı evinde rahat hareket edemeyen Şahin’in imdadına yetişen kadınlar bir diğer aracı ise 12 yaşındaki cam kemik hastası Teslime Malpınar’a ulaştırdı. Küçük Teslime’nin hayırseverlere yaptığı '4 duvar arasına tıkılıp kalmaktan sıkıldım' çağrısına kayıtsız kalmayan Fethiye Evi Gönüllüleri, evinden dışarı çıkmasına olanak sağlayacak akülü arabasına kavuşturdu.

        “YAŞITLARIM GİBİ DIŞARI ÇIKMAK İSTİYORUM”

Akülü aracın teslimi sırasında konuşan ve mutluluğunu Fethiye evi Gönüllüsü Nesrin Saatcı’ya sarılarak paylaşan Teslime Malpınar, “Kendi yaşıtlarım dışarıda koşup eğlenirken ben eve tıkılıp kalmıştım. Şuan çok mutluyum. Söyleyecek kelime bulamıyorum. Ben dört duvar arasında durmaktan kurtuldum. Fethiye evi gönüllülerine çok teşekkür ediyorum. Allah tüm muhtaçlara yardım etsin.” dedi.

        RAMAZAN AYI BEREKETİYLE GELDİ

        Fethiye Evi Gönüllü Kurucusu Nesrin Saatcı, Teslime’nin sözlerinin kendilerini çok duygulandırdığını söylerken, Ramazan ayında kendisini mutlu etmekten büyük haz duyduklarını söyledi. Engelli vatandaşların isteklerini yerine getirmenin kendilerini sevindirdiğini aktaran Saatcı, şöyle konuştu: “Akülü araç vereceğimiz engelli vatandaşlarımızın bir tanesi Levent Bey. Tek başına yaşıyormuş. İnşallah akülü araç ile yaşam koşulları biraz da olsa kolaylaşır. Bir de Teslime kızımız var. Cam kemik hastası olduğunu öğrendik. Geçtiğimiz gün bir basın organında böyle bir eksiğinin olduğunu gördük. Bir akülü araçta Teslime kızımız için aldık. Teslime çok pozitif bir kızımız. 3 haftadır gerçekleştirdiğimiz kermesler ile akülü aracımızı Teslime kızımıza verdik.”