Prostat, erkeklerdeki üreme organlarında bulunan bir salgı bezidir. Halk arasında bir hastalık olarak tanımlanan prostat ise 40-50 yaş üstü erkeklerde görülen prostatlardaki kontrolsüz büyüme için kullanılır. Ayrıca prostat kanseri ve prostat iltihabı da prostat sorunlarına dahil edilir.

İdrar kanalını (üretra) saran bir salgı bezi olan prostat, normalde 20 gram ağırlığındayken yaşla birlikte büyür ve 40 gramın üstüne çıktığında bazı sorunlar yaratmaya başlar. Ve bu sorunların başında idrar yapma şikayetleri gelir. Prostat büyümesi, eğer kanserden kaynaklanmıyorsa bu iyi huylu prostat olarak adlandırılır.

Prostat sorunu yaşayan erkekler için cinsellik büyük bir soru işaretidir. Hatta çoğu erkek sırf bu yüzden prostat tedavisinden uzak durur. Çünkü onlar henüz prostat cinselliği etkiler mi? sorusuna cevap bulamamışlardır. Prostat büyümesi, sertleşme sorunu yaratabilir. Özellikle de ilerleyen vakalarda çok sık rastlanan bu durum, prostatın cinselliği etkilediğinin göstergesidir. Ama doğru bir tedaviyle prostatın cinselliğe olan olumsuz etkisi tamamen ortadan kaldırılabilir.

Prostat cinsel isteksizlik yapar mı?

Prostat cinsel isteksizlik yaratabilir. Prostatın sık idrara çıkartması, kişilerin aklının sürekli tuvalette olmasına neden olur. Üstelik bu sebepten hastalar, kendilerine olan güvenlerini kaybederler ve cinsel ilişkide başarısız olacaklarını düşünürler. Sık idrara çıkma sorununun yarattığı konsantrasyon bozukluğu ve sertleşme sorunu, prostatın cinsel isteksizlik yaratmasının temel nedenleridir. Genellersek prostatın cinsel hayata etkisi şöyle genellenebilir:

  • Sertleşme sorunu
  • Cinsel tatminin azalması
  • Ereksiyonu sürdürememe
  • Cinsel isteksizlik

Prostat Modus ED SWT Tedavisi

Prostat Modus ED SWT tedavisi, prostat için en etkili tedavi yöntemidir. Bu tedavi, yumurtalar ile makat arasına şok dalga uygulanması esasına dayanır. Narkoz olmadan, cerrahi müdahale yapılmadan ya da en azından iğne vurulmadan sadece cilt üzerinden uygulanan düşük yoğunluklu dalgalar sayesinde prostatın küçültülmesi amaçlanır. Hastalığın şiddetine göre değişen sayılarda uygulanan 20 dakikalık seanslarla prostat sorununu tamamen ortadan kaldırmayı mümkün kılan Modus ED SWT Tedavisi, teknolojinin sunduğu en büyük imkanlardan biridir.

Şok dalga tedavisi olan modus ED SWT tedavisi, diğer tedavilere göre çok daha avantajlıdır. Bu avantajları şöyle sıralayabiliriz:

  • Ağrısız bir yöntemdir ve günlük hayatı etkilemez.
  • Yan etkisi yoktur ve başarı oranı çok yüksektir.
  • Sertleşme sorununu da ortadan kaldırır.
  • Şok dalga tedavisi yeni damar oluşumu sağlar.
  • Kanlanmayı artırır.
  • Enflamasyonu engeller
  • Kas kasılmalarını azaltır

Prostat Modus ED tedavisinin diğer tedavilerden farkı

 Prostat tedavisi için kullanılan bir yöntem olan ilaç tedavisi, yan etkileri yüzünden çok fazla tercih edilmemektedir. Özellikle Prostat büyümesi tedavisinde kullanılan bazı ilaçların, iktidarsızlığa sebep olduğu ispatlandığından beri, ilaç tedavisi tercih edilen bir yöntem olmaktan çıkmıştır.

Prostat dokusunun bir kısmının alınması, prostatın çizilmesi, fazla prostat dokusunun mikrodalga ile yok edilmesi ve prostat dokusunun üretradan uzaklaştırılması gibi ameliyat seçenekleri de kuru boşalmaya neden olduğu için tercih edilmemektedir. Kuru boşalma, meninin idrar yoluyla atılması olduğu için özellikle erken yaşlarda prostat sorunu yaşayanlarda doğal yollardan çocuk sahibi olma şansını sıfırlamaktadır. Bu yüzden çoğu kişi cerrahi müdahaleyi tercih etmemektedir.

Prostat Modus ED SWT Tedavisi, prostatları şok dalga ile küçültme esasına dayanan bir tedavi olup herhangi bir yan etkisi de yoktur.

Özellikle 40 yaş altında görülen prostat iltihaplanmaları yaşayan hastalarında, Modus ED SWT tedavisi çok başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır. Tedavi sayesinde kişilerde ağrı azalır, idrar sorunu azalır ya da tamamen ortadan kalkar, cinsel fonksiyonlar düzelir.