Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi Arif Cerit Hizmet Binası’ndaki Göz Polikliniği Buldanlı hayırsever Gülten Buldanlıoğlu’nun katkılarıyla 10 Mart’ta açılmıştı.
Göz Polikliniği’nin açılmasından sonra Buldanlıoğlu ailesine ve Buldan halkına teşekkür etmek adına Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Buldan ilçesinde ve köylerinde eğitimini sürdüren okul çağındaki öğrencilere göz taraması projesi başlatılmıştı. Nisan ayı itibariyle başlatılan projede 45 günlük sürenin sonunda sona gelindi ve 4 bin 115 öğrenciye göz taraması yapıldı. Tarama yapılan öğrencilerin yaklaşık 360’ında görme kusuru tespit edilerek tedavileri yapıldı.
Göz taramalarını gerçekleştiren ve tedavilerin uygulanmasını  sağlayan Göz Hastalıkları Uz. Dr Gökhan Deda’ya teşekkür etmek ve proje ile ilgili detayları almak üzere Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ni ziyaret gitti. Ziyaret sırasında Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç da Öztürk’e eşlik etti.



Projeyi Denizli Geneline Yayacağız

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk 1 Nisan itibariyle başlanan göz taramalarında sona gelindiğini, projenin Buldan’da başarıyla gerçekleştiğini ve projeyi Denizli geneline taşımayı hedeflediklerini söyledi. Öztürk: “ Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız iş birliği sonucunda Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde nisan ayı itibariyle göz taraması başlattık. 4 bin çocuğa göz taraması yapmayı hedeflemiştik. 45 günde 4 binden fazla çocuğa tarama yaptık. Taramaları yapan doktorumuz Gökhan Deda’ya çok teşekkür ediyorum. Yine polikliniğimizin kurulmasında emeği geçen Buldanlıoğlu ailesine de tekrar teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonraki hedefimiz göz taramasını tüm Denizli geneline yayarak okul çağındaki çocukların gözle ilgili sıkıntılarını tespit edip çözmek olacak” dedi.
Buldan Kaymakamı Hacı Uzkuç projenin tamamlanmasında emeği geçen Denizli Kamu Hastaneleri’ne, Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi Yönetimi’ne ve polikliniğin oluşmasında emeği geçen hayırseverlere katkılarından dolayı teşekkür etti.
Göz Hastalıkları Uz. Dr. Gökhan Deda da çocukluk çağında basit ve düzeltilebilecek durumda olan göz problemlerinin erken yaşta tespit edilmediği ve tedavinin yapılmadığı takdirde zamanla görme sisteminde kalıcı sorunlar doğurabileceğini bunu önlemek için de yapılan taramalar sonucunda 360 çocuğa gözlük verildiğini söyledi.
Konuşmalardan sonra Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk katkılarından dolayı Op. Dr. Gökhan Deda’ya teşekkür belgesi ve çiçek vererek teşekkür etti.


50 Yataklı Ek Binanın Proje Alanı İncelendi

Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi ziyareti sırasında Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesi yönetimi ile birlikte yapılması planlanan ek hizmet binasının arsası üzerinde incelemelerde bulundu. Öztürk bir hayırsever tarafından yaptırılmak üzere teklifte bulunulması üzerine geliştirilen bu projenin hayata geçmesi durumunda 50 yatak kapasiteli ve nitelikli odalardan oluşacağını ve yeni binanın 3 bin metre kare kapalı alan üzerine kurulacağını söyledi.