Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nevin Kuzu Kurban, hemşireliğin profesyonel statüye ulaşmasının gerektiğini söyledi.

Denizli’de PAÜ Sağlık Yüksekokulu ve PAÜ Sağlık Araştırma Uygulama Merkezi Hemşirelik Hizmetleri tarafından düzenlenen Hemşirelik Haftası etkinlikleri, üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene; PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Keskin, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Uğur Koltuksuz, PAÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Herken, dekanlar, öğretim üyeleri, hemşireler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Nevin Kuzu Kurban, hemşireliğin profesyonel statüye ulaşması gerektiğini söyledi. Kurban, “Hemşireler, mesleğin tanımını ve anlamını kavrarlarsa ve profesyonel statüye ulaşmak için bireysel sorumluluklarını yerine getirirlerse, hemşireliği profesyonel statüye ulaştırabilirler." dedi.

Prof. Dr. Hasan Herken de 'Sevginin Genetiğe Etkisi' konulu bir konferans verdi. Herken, aşkın tanımı, aşkın biyolojik yansımaları, anneliğin duygu yükü, iyi anneliğin biyolojik yansımaları ile doğu ve batı kültüründe aşk konularında açıklamalarda bulundu. Kadın ve erkek arasındaki aşka da değinen Herken, “Kadın eşini ararken sadece iyi gen bulmak değil, aynı zamanda kalıcı bir birlikteliği sağlamak için de çabalıyor. Kadınların aşkı daha özenli, uzun süreli ve daha çok verici, ancak, vazgeçtikten sonra da daha kolay unutuyorlar. Erkekler ise karşılıksız alma ve bir kişi ile yetinmemeye meyilli.” diye konuştu.