Denizli Belediyesi, kadınlarla birlikte rekor denemesi yaptı. Denizli Belediyesi Geleneksel ndeki rekor kırma denemesine binlerce vatandaş katıldı. Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girmek için yapılan etkinliğe AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve pilates yapmak için binlerce kadın katıldı. Guinness yetkilisi Annabel Lawday’ın da katılarak tespitlerde bulunduğu rekor kırma denemesinde, binlerce kadın pilates hocası Aysel Akman’ın komutlarıyla hareketler yapmaya başladı. Pilates yaparken zaman zaman zorlanan kadınlar, özellikle yatarak yaptıkları hareketlerin aynı anda olmasıyla kendilerini izlemeye gelenlerden büyük alkış aldı. Guinness yetkilisi Annabel Lawday’ın büyük bir dikkatle izlediği ve not aldığı rekor kırma denemesinde pilates 45 dakika sürdü. 45 dakikanın ardından Guinness yetkilisi Annabel Lawday, tercüman aracılığıyla konuşarak, “Burada dünyada yapılmış en büyük pilates etkinliğini izledik. Bir önceki rekor 2009 yılında İspanya’nın Madrid şehrinde 862 kişiyle yapılmıştı. Size mutlulukla söyleyebilirim ki 3 bin 486 kadınla bu etkinliği gerçekleştirerek bir dünya rekoru kırdınız. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi.
Pilatese katılan kadınlar rekorun kırılmasının ardından büyük sevinç yaşarken, Guinness yetkilisi Annabel Lawday rekorun kırıldığına dair sertifikayı Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’a verdi.

‘DENİZLİLİ KADINLAR TARİH YAZDI’
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli olarak bir rekor denemesi yapmak için kadınlarla yola çıktıklarını söyledi. Denizli Belediyesi olarak herkese spor yaptırmaya çalıştıklarını belirten Zolan, “Burada yapılan, yapmış olduğumuz projelerin taçlanmasıdır. Bizim amacımız Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na girmekten öte yapmış olduğumuz sporla ilgili projelerin taçlanmasıdır. Biz hanımlarımızın spor yaparak daha sağlıklı olmasını amaçladık. Onlar da bizim davetimizi kırmadılar. Denizli’de binlerce kadın pilates yapıyor. Denizlili kadınlar tarih yazdı” dedi.