Denizli Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü’nden oluşan 8 kişilik denetim ekibi, merkezdeki mahallelerde faaliyet gösteren tüm pidecileri kontrol etti.
  Kontrollerde; açma ruhsatı, genel temizlik, fiyat listesi, çalışanlarda iş gömleği ve iş başlığı olup olmadığı denetlendi. 68 pideciden 6’sına henüz ruhsat işlemlerini tamamlamadıkları için yasal işlem yapıldı. Bu arada, genel temizlik kurallarına uymayan 11 pide işletmecisine de uyarıda bulunuldu. Ruhsat eksikliği bulunan işletmelere Kabahatler Kanunu gereğince ceza kesildi.
Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Emin Akbulut; denetimlerin sadece pide salonlarıyla sınırlı kalmayıp, tüm işyerlerini kapsayan bir denetim yapılacağını ve bu denetimlerin periyodik olarak devam ettirileceğini söyledi. Zabıta Müdürü Akbulut, denetimlerde temiz üretim yapan ve halk sağlığına önem veren işyeri sahiplerine de teşekkür ederek, “Denizli Belediyesi olarak, denetimlerde standartlara uyanlara teşekkür ederiz. Halkımızın sağlığını tehlikeye atacak her türlü olumsuzluğun takipçisi olacağız. Uyarı alan işletmelere, bir sonraki denetimlerde eksikliğini gidermemesi durumunda yasal işlem yapacağız” dedi.