Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Çocuk Hemotolojisi bölümünde, Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu Rekreasyon Bölümü öğrencileri Terapi Rekreasyonu dersi kapsamında hasta çocuklarla oyun ve fiziksel aktivite etkinlikleri gerçekleştiriyor. 
PAÜ Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Öğretim Elemanı Hüseyin Gökçe çalışmanın genellikle yabancı ülkelerde olduğunu belirterek, "Böyle bir projeyi üniversitemiz bünyesinde gerçekleştirme şansı bulduk. Terapi rekreasyonu alanında uzmanlık eğitimi alan öğrencilerimizle her hafta bir hafta sonra yapacağımız etkinlikleri özenle hazırlıyoruz. Klinik sorumlu Hemşiresi Fadime Fişekçi’nin de yardımlarıyla daha rahat etkinliklerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Çocuk hastalarımız etkinliklerimize büyük ilgi gösteriyorlar" dedi.
Çocukların ve ailelerinin yaşam kalitelerini artırmak, stresten ve hastanede olmanın verdiği huzursuzluktan bir süre de olsa uzaklaşmalarını sağlamak istediklerini belirten Gökçe, "Çocukların tedavi süreçlerine dolaylı da olsa ufak bir katkı vermek amacındayız" şeklinde konuştu.