Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde zaman zaman kalbi duran kadın bir hasta, MR uyumlu kalp pili ile sağlığına kavuştu.
Ev hanımı 49 yaşındaki Hatun Dönmez adlı hasta, PAÜ kardiyoloji bölümüne bayılma şikayetleriyle başvurdu. Yapılan tetkiklerde hastanın kalbinin zaman zaman durduğu tespit edildi. Bu nedenle kalbin elektriksel sistemini dışarıdan desteklemek için kalp pili takılmasına karar verildi ancak hastaya boyun omurgasında kayma olduğu ve aralıklı MR filmi çektirerek boyun fıtığının yakın takibinin gerekmesi sebebiyle normal bir kalp pili takılmasının mümkün olmadığı belirtildi. 
Normal kalp pili takılması halinde hasta MR çekilemeyeceği için boyun fıtığı tedavisinin tam olarak yapılamayacağı ve felç geçirme riski taşıması sebebiyle Prof. Dr. Asuman Kaftan, Prof. Dr. Harun Evrengül, Yrd. Doç. Dr.Yusuf İzzettin Alihanoğlu ve Yrd. Doç. Dr.Bekir Serhat Yıldız’dan oluşan ekip tarafından, pil ve kablolarının özel bir maddeyle kaplandığı yeni nesil MR uyumlu kalp pili takılmasına kararı verildi. 
MR uyumlu kalp pili başarılı bir işlemle takılırken, işlem sonrası hastaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülin Fındıkoğlu tarafından kalp pili rehabilitasyon eğitimi verildi. Hastanın bu ritm problemi tekrarlasa bile takılan kalp pili sayesinde bayılmalarının tekrarlamayacağı, günlük yaşantısına normal olarak devam edebileceği ve rahatlıkla MR filmi çektirebileceği belirtildi.
MR uyumlu kalp pili Denizli’de ilk defa PAÜ Kardiyoloji Kliniği'nde takılırken, normal şartlarda MR uyumlu kalp pilinin yüksek maliyeti ve SGK uygulamaları nedeniyle her hastaya takılamadığı, MR çektirmesi zorunlu olan ve bu durumu raporla belgelenen hastalara takıldığı kaydedildi.