İhtiyaç sahipleri için yaptıkları faaliyetlerle anılan, Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK), sünnet etkinliği düzenleyerek ekonomik durumu zayıf olan 42 çocuğu sünnet ettirdi. Etkinlikte sünnet olan çocuklara ‘Erkeklik belgesi’ verildi.

PASVAK binasında gerçekleşen törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, PASVAK Başkanı Prof. Dr. Bülent Topuz, sünnet olacak çocuklar ve aileleri katıldı.

Maddi durumu iyi olmayan çocukların sünnet ettirildiği etkinlik öncesi mehter takımı çaldığı marşlarla büyük beğeni topladı. Daha sonra konuşan PASVAK Başkanı Bülent Topuz, ‘’ PASVAK olarak geçmişte olduğu gibi günümüzde de yardımlaşmanın öneminin büyük olduğunu düşünüyoruz. Çocuklarımızın sünnet törenini yaparak onları bir nebze de olsa mutlu etmek istedik. Çocuklarımızın heyecanı bizleri de mutlu ediyor. Bundan sonra da PASVAK olarak çalışmalarımızı en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Bize destek olan herkese teşekkür ederim’’ dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, ‘’ Çocuklar bizim geleceğimiz. Onları mutlu etmenin verdiği duyguyu belki de başka yerde bulamıyoruz. PASVAK yıllardır eğitim ve sağlık alanında yaptığı güzel ve anlamlı çalışmalarla her zaman ön plana çıkıyor. Sünnet şöleninde de çocukları mutlu ettikleri için teşekkür ederim. Bu konularda üzerimize düşen ne varsa yapmaya biz hazırız’’ diye konuştu.

Sünnet şöleninde çocuklara ‘Erkeklik belgesi’ verilirken, vakfa yardım eden kişi ve kuruluşlara da plaket verildi.