Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, ülkede en çok oyuncak satışının kasım ve aralık aylarında olduğunu hatırlattı. Vatandaşların daha ucuz diyerek sağlıksız oyuncakları bilmeden tercih ettiğini ifade eden Çelikkol, çocukların sağlığı için anne ve babaların oyuncak alacaklarsa ilk önce Türk malı yada CE işaretli ürünleri tercih etmesini istedi. 


Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Musa Çelikkol, konu hakkında şu görüşlere yer verdi, “Türkiye nüfusunun en önemli özelliklerinden biri genç olmasıdır. Henüz oyun çağında olan 19 milyon çocuğumuza alınacak oyuncaklardan hem zihinsel gelişimini etkilemesi hem de eğlendiren, sosyo-psikolojik ve kültürel olarak katkıda bulunması beklenmelidir. Oyuncak pazarımız 1 milyar liraya ulaşmıştır. Çocuklarımıza oyuncakları için yaptığımız harcama 2006 yılında çocuk başına 5 dolar olmasına rağmen hızlı bir artış göstererek 2008 yılında 12 dolarken 2010 yılında 24 dolara, 2012 yılında 50 dolara kadar yaklaşmıştır. Ama oyuncak pazarının yüzde 90'ı uzak doğudan ithal edilen oyuncaklardır. En çok oyuncak satışı Kasım-Aralık ayında olmaktadır. Bu nedenle oyuncak alımında ilk önce ülkemizde üretilen güvenli ve eğitici oyuncakları tercih etmeli ya da ‘CE' belgesi olmasına dikkat etmeliyiz' diye konuştu.
 Bazı firmaların sahte CE belgeleri ile ürünleri piyasaya sunduğunu da belirten Çelikkol, aileleri dikkatli olmaya çağırdı.