Denizli'de, üç çocuk babası emekli Arif Yılmaz, ölüm riskinin olduğu ameliyatı olarak yeniden hayata tutundu. 
Denizli'de, 66 yaşındaki Arif Yılmaz isimli hasta, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalına artan karın ve sırt ağrısı şikayetiyle başvurdu. Çekilen tomografi filminde göğüs kafesinin içinden başlayıp bacaklara kadar inen aort damarında yaklaşık 8 santimetreye ulaşan balonlaşma (anevrizma) olduğu tespit edildi. 

ÖZEL TEKNİK KULLANILDI
Ameliyatın riskleri yüksek olmasına rağmen ameliyat olmayı isteyen Arif Yılmaz, Doç. Dr. Bilgin Emrecan, Yrd. Doç. Dr. Tevfik Güneş ve Dr. Fırat Durna tarafından ameliyata alındı.Çok özel ve karmaşık tekniklerin kullanıldığı ameliyatta göğüs boşluğu içerisindeki ve karnının içerisindeki aort damarı yaklaşık 4.5 saat süren bir ameliyatla tamamen değiştirildi. Ameliyat esnasında omurilik, karaciğer, bağırsaklar ve böbrekleri besleyen atardamarlar özel tekniklerle korunarak ameliyatta değiştirilen aort damarına tekrar dikildi. Ameliyat sonrası sorunsuz geçen hasta yaklaşık 10 günlük takip sonrası taburcu edildi.

DENİZLİ'DE İLK
PAÜ Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgin Emrecan, bu büyüklükteki bir bölgeyi besleyen aort damarının değiştirilmesinin Denizli’de ilk kez yapıldığını belirtti. Bunun gibi birçok hasta olduğunu belirten Doç.Dr. Bilgin Emrecan, hastaların bu denli riskli bir ameliyatı kabul etmediği için kaderleriyle baş başa kaldığını söyledi.