Denizli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından tıbbi ve cerrahi tedavi şansı olmayan hastaların son günlerini daha iyi bir ortamda, kaliteli bir şekilde geçirmelerini sağlamak için bir Palyatif bakım Merkezi açıldı. Denizli Devlet Hastanesi'nde açılan Merkez aynı zamanda yoğun bakım ihtiyacı olan hastalara yoğun bakım ihtiyacını karşılayacak, yoğun bakım yataklarının etkin ve verimli kullanımını sağlayacak. 
6 yataklı olarak hizmete açılan merkezde hasta kabulüne başlanırken, hastanın ve ailesinin yaşamını tehdit eden sorunlarla karşılaşıldığında  ağrının ve diğer fiziksel, psiko-sosyal ve manevi problemlerin erken döneminde belirlenmesi, tedavi ile acı çekmenin önlenerek hasta ve ailesinin yaşam kalitesinin geliştirilmesi hedefleniyor. 

Palyatif Bakım Merkezinin Amaçları
Aileye dinlenme desteğinin sağlanması, ölüm sırasındaki bakım ve yas sürecinin sağlıklı gerçekleşmesini kendisine ilke olarak edinen Palyatif Bakım Merkezi’nde, ölüm normal bir süreç gibi kabul edilerek yaşam desteklenmektedir. Merkezde ölüm ne çabuklaştırılıp ne de geciktirilmeye çalıştırılırken ölüme kadar mümkün olduğunca hastanın yaşamını aktif kılmak için yaşam destek sistemi sağlanmaktadır. Yaşam kalitesi arttırılarak, hastalığın gidişi olumlu yönde etkilenilmekte, hastaya yaşamının son günlerinde de rahat bir ölümün gerçekleşmesi sağlanmaktadır. 

Palyatif Bakım Merkezine Hangi Hastalar Kabul Ediliyor?
Palyatif Bakım Merkezi’nde istirahatta dahi ağrısı devam eden ve yan etkiler nedeni ile medikal tedavi uygulanamayan hastalar, oral alımı bozulmuş  malnutrisyonlu hastalar, enfekte veya tedaviye dirençli yarası olan hastalar, tedaviye dirençli ileri kalp yetmezliği olan hastalar, Progressif hastalığı olan onkoloji hastaları, kronik tedaviye dirençli olan son dönem akciğer hastaları, klinik tablosunda akut değişiklik olan demans hastaları kabul edilecektir.

Hasta ve Yakını Merkezde Rahat Edecek
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar Palyatif Bakım Merkezi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Denizli ilinde sadece Genel Sekreterlik bünyesinde Palyatif Bakım Merkezi’nin bulunmasının Genel Sekreterliğin hizmet çeşitliliğinin arttırması açısından önem arz ettiğini söyleyen Acar, merkezin Denizli’ye hayırlı olması temennisinde bulundu. Denizli Devlet Hastanesi yöneticilerine de merkezin açılmasında gösterdikleri emeklerinden dolayı teşekkür eden Acar;  “İnşallah hem hastalarımızın yakınları hem de hastalarımız burada kaldığı sürece her türlü ihtiyaçlarını merkezimizden sağlayabilecek” dedi