Denizli'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen Okullara Kuru üzüm, dağıtımı başladı. Toplumun sağlıklı yaşaması ve ekonomik yönden gelişmesi onu oluşturan bireylerin sağlıklı olmasına bağlıdır. Vücudun gelişmesi, dokularının yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan besin öğelerinin yeterli miktarlarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılması olarak tanımlanan “yeterli ve dengeli beslenme” ise sağlığın temelini oluşturur.

Yetersiz ve dengesiz beslenme birçok hastalığın doğrudan sebebi olduğu gibi, birçok hastalığın da kolay yerleşmesinde ve ağır seyretmesinde önemli rol oynar. Yetersiz ve dengesiz beslenen öğrencilerinde dikkat sürelerinin kısaldığı, algılamalarının azaldığı, öğrenmede güçlük ve davranış bozuklukları çektikleri, okulda devam sürelerinin azaldığı ve okul başarılarının düştüğü tespit edilmiştir.

Çocukların yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerinin sağlanması ve sağlıklı ara öğün alışkanlığının kazandırılması amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı Programı 4 Nisan 2015 tarihli ve 29316 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 2015/7396 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulmuş ve “Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı Programı Uygulama Esasları Hakkında Karar” yayınlandı.

Bu kapsamda Denizli'de 02 Haziran Salı günü kuru üzüm dağıtımı başlamış olup, anaokulu, uygulama sınıfı, anasınıfı ve temel eğitim birinci kademe (ilkokul) öğrencilerine Salı ve Perşembe günleri olmak üzere haftada 2 gün 25’er gram kuru üzüm dağıtımı yapılmaktadır.

İlimiz de “Okul Kuru Üzümü” programı kapsamında 395 okulda 67.524 öğrenciye günde kişi başı 25 gr. Kuru üzüm dağıtılmaktadır. Okul Kuru üzümü dağıtımı okulların kapanacağı tarihe kadar devam edecektir.