Merkezefendi Belediyesi tarafından yürütülen ‘Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında’ projesi kapsamında obezitenin zararları ve korunma yollarını anlatan eğitimler devam ediyor.
Merkezefendi İlçesi sınırlarında bulunan 41 okulda yapılan anket çalışmasının ardından obezite risk sınırında ve obezite grubunun yüksek olduğu ilk 11 okulun öğrenci ve velilerine, obezitenin zararları ve korunma yolları konularında uzman psikolog ve diyetisyen tarafından eğitimler sürdürülüyor. Eğitimlerin yanı sıra öğrencilere örnek beslenme paketleri dağıtılıyor.
Proje kapsamında eğitim verilen Vali Recep Yazıcıoğlu İlkokulu’nda düzenlenen etkinliğe Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.
Toplam 8 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor
Projenin eğitim ayağında bugüne kadar yaklaşık 4 bin öğrenci ve velisine uzmanlarca obezitenin tehlikeleri ve korunma yolları anlatıldı. Toplam 8 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor. Proje kapsamında Vali Recep Yazıcıoğlu İlkokulu’nda velilere ve öğrencilere obezitenin tehlikeleri anlattı. Psikolog Burak Bilge öğrenci ve velilerine obezitenin psikolojik boyutlarını anlatırken Diyetisyen Adil Tardemir de sağlık beslenme konusunda bilgiler verdi.
Milli gelirin artmasıyla obezitenin ülke sorunu haline geldiğini kaydeden Merkezefendi Belediyesi Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Denizli Sağlık Müdürlüğü, Denizli Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber yürüttüğümüz ‘Sağlıklı Nesiller İçin Merkezefendi Obezitenin Farkında’ projemizin çalışmalarına devam ediyoruz. Merkezefendi Belediyesinin hazırlamış olduğu ve bir ajans tarafından desteklenen ilk sosyal proje olan bu projemizle İlçemizin vizyonuna uygun hizmet etmeye devam edeceğiz. Ülkemizde kişi başına düşen milli gelirin yükselmesiyle obezite rakamları da artış gösterdi. Bizde sağlık kardeşlik ve mutluluk düsturuyla hareket ettiğimiz belediye anlayışımızda sağlık alanında proje ürettik. Çok güzel bir çalışma oldu vatandaşlarımızda kurumlarımızda projemize sahip çıktı. Halkımıza sadece belediye hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik hizmetleri sunmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugünde burada risk grubu olarak tespit ettiğimiz okullardan birindeyiz ve siz değerli velilerimiz ve öğrencilerimize obezite konusunda hem psikolojik hem de diyetisyen eğitimi verilecek. Bunun yanı sıra öğrencilerimize örnek beslenme paketlerimizden vereceğiz. Yoğun katılımız ve projeye olan katkılarınız için siz değerli velilerimize çok teşekkür ederim. Projemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.