Pamukkale Üniversitesi’nde onkoloji hastası olan öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca, öğrencileriyle birlikte Kanser Haftası’nda yapacakları etkinlik için kolları sıvadı. Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Okca, erken tanının hayat kurtaracağına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için el sanatları bölümü öğrencileri ve onkoloji hastalarının bir araya geldiğini, iki bin tane örgü yaparak, hastane çevresindeki çeşitli objeleri giydireceklerini söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Koyuncu Okca, “Öğrencilerimle hangi konuda farkındalık yaratabiliriz konusunu tartışırken, benimde bir onkoloji hastası olmamdan dolayı #biryumakumut projesine karar verdik. Her şeyi kafamızda tasarladık projeyi kâğıda dökecek vaktimiz olmadı. Çünkü 1-7 Nisan Kanser Haftasına çok az bir süre kalmıştı. Çeşitli renk ve ebatlarda, tığ ya da şiş yardımı ile kurdele simgesini taşıyan motifleri örmeye başladık. İlk etapta bu motiflerden en az 2 bin tane örmeyi ve ördürmeyi hedefledik. Daha sonra bu motifleri Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri ve kampüs alanı içinde yer alan ağaçları, kamelyaları, çiçek saksılarını, sütunları, köprüleri, bankları vb. giydirerek bir farkındalık oluşturmayı planladık. Projemize İstanbul ve Adana’daki yün firmalarından destek geldi. Örgü bilmeyen gençlerimiz böylesine anlamlı bir proje için örgü öğrendiler. Hatta erkek öğrencim bile hafta sonu örgü örmeyi öğrenmiş o yüzden hepimiz şok olduk” diye konuştu.  

ÖRENLERE KANSER TARAMASI UYARISI

Motifleri örmesini teklif ettikleri kişilere kanser taramasını ihmal etmemeleri gerektiği konusunda gerekli uyarılarda bulunduklarını belirten Okca, “Bir tek kişi dahi erken tanı ile hayatta kalırsa bu proje amacına ulaşmış olacak, proje ekibi olarak da kendimizi bu konuda başarılı sayacağız. Bu yüzden bize destek olmak isteyen kişiler örmüş oldukları motifleri Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri Danışmanlık Hizmetlerine ulaştırabilirlerse gücümüze güç katmış olacaklardır. Ayrıca #biryumakumut olarak sosyal paylaşım sitelerinde örmüş oldukları motifleri yayınlarlarsa bizde projenin kimlere ulaştığını takip edebiliriz” dedi.