Pamukkale Üniversitesi (Paü) Hastanesi'nde, 145 kilo ağırlığındaki bir kadın uyutulmadan ameliyat edildi.
Denizli'de G.S. (52) isimli kadın, aşırı vajinal kanama şikayetiyle Pamukkale Üniversitesi (Paü) Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'ne başvurdu. 145 kilo ağırlığındaki hastaya yapılan muayene ve tetkiklerde hastaya rahim iç duvarı kalınlaşması teşhisi konuldu. Aşırı kilo ve rahim duvarı kalınlaşması gibi ileri risk faktörleri bulunan ve kısa süre içerisinde rahim kanseri gelişimi öngörülen hastaya ameliyat planlanarak servise yatış yapıldı.


Prof.Dr.Nazan Başak Yıldırım, Başasistan Dr.Soner Gök, Anestezi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Habib Atalay ve ameliyathane ekibi ile beraber hastayı uyutmadan belden uyuşturma ile karın duvarı kesilmeden rahim ve yumurtalıkları vajenden çıkarılarak ameliyat yapıldı.

Prof. Dr. Başak Yıldırım ameliyat hakkında yaptığı açıklamada, "Bu ameliyat yöntemiyle hasta uyutulmadan ve anestezik madde verilmeden ameliyat edildi. Böylelikle aşırı kilo nedeniyle uyutma ve uyandırma esnasında gelişebilecek risklerin önüne geçildi. Önemli avantajı çok kalın olan karın duvarı kesilmeden rahim ve yumurtalıkların vajenden çıkarılmasıydı. Bu sayede ameliyat sonrası aşırı kilo nedeniyle kesi yerinde ve karın içerisinde gelişebilecek komplikasyon önlendi. Ameliyat sonrası dönemde hiçbir sıkıntısı olmayan hasta kısa süre içerisinde taburcu edildi."