Denizli'de Nörobilim Tıp Merkezi kurucularından nöroloji uzmanı Dr.Kemal Turhal’ın kurucusu olduğu Nörobilim Akademi Aile Danışmanlık Merkezi Saltak Caddesi’nde açıldı.

Denizli Ruh Sağlığı alanında önemli bir ilke daha imza attı. 2007 yılında açılan ve kısa sürede Sağlık alanında Denizli’nin önemli bir markası haline gelen Nörobilim Tıp Merkezi Saltak Caddesinde açılan Aile Danışma Merkeziyle büyümeye devam ediyor. Nörobilim Aile Danışma Merkezinin açılışı aynı zamanda Denizli’nin önemli isimlerini de ağırladı. Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Vali yardımcısı Abdullah Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Orman Bölge Müdürü Mümtaz Kanat, Denizli tanınmış psikolojik danışmanlarından, aynı zamanda www.haberdenizli.com sitemiz yazarlarından Dr. Erkan Kavas ve birçok önemli isim açılışa eşlik etti.

Açılışta Merkez Kurucu Müdürü Psikolojik Danışman Alaaddin Debgici, Nörobilim Aile Danışma Merkezi ile ilgili kısa bir de bilgi verdi. Debgici, “Nörobilim Aile Danışma Merkezimiz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olarak psikolojik hizmetler alanında faaliyetlerini sürdürecek. Aile ve Evlilik Danışmanlığı, Çocuk ve Ergen Danışmanlığı, Bireysel Danışmanlık, Okul ve Öğrenci Danışmanlığı merkezimizde yürütülecek hizmetlerden bazıları. Ayrıca merkezimiz de aileler çocuklarına yönelik Dikkat ve Zekâ testleri de yaptırabilecek. Merkezimiz Akademi biriminde ise Denizli’de hizmet veren Psikiyatr, Psikolog, Psikolojik Danışman ve Rehber öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimler ve halkımıza yönelik ücretsiz seminer faaliyetleri düzenlenecek. Böylelikle meslektaşlarımızın ve halkımızın Aile İçi İlişkiler, Çocuk Eğitimi, Çocukta Davranış Sorunları, Okul ve Öğrenci Başarısı gibi birçok konuda kendilerini geliştirmelerine fırsat tanıyacağız. Bu seminerlerden ücretsiz yararlanmak isteyen aileler bizimle iletişime geçebilirler. Aileler ayrıca merkezimiz uzmanlarıyla ücretsiz öngörüşme yapabilir sorunlarıyla ilgili bilgi alabilirler.” dedi.

Debgici ayrıca Denizli de Eğitim ve Psikolojik hizmetler alanında önemli ilklere imza atmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti ve bu önemli günde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığına bağlı olarak hizmet verecek Nörobilim Aile Danışma Merkezi bünyesinde Psikiyatr, Psikolog ve Psikolojik Danışmanlar hizmet verecek. Aileler doğrudan merkezden randevu alıp hizmet alabilecekler.