Nefes darlığı şikayetiyle Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne başvuran 76 yaşındaki Salih Arıkan, geçirdiği ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.
İleri evre amfizem tanısı bulunan, yıllardır nefes darlığı çeken Salih Arıkan isimli hasta başvurduğu Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde Göğüs Cerrahisi ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Gökhan Yuncu, şöyle konuştu: "Bu tür amfizemli hastalardan uygun olanlarda, akciğerin fonksiyon görmeyen veya az fonksiyon gören kısımları ameliyatla çıkarılarak kalan akciğerin daha fazla kapasiteyle çalışması sağlanıyordu. Hastanın cerrahi yönteme göre riskleri daha düşük ancak sonuçları cerrahi kadar başarılı olan endoskopik bir işlemle akciğerin az fonksiyon gören kısımları küçültüldü. Böylece akciğerin daha sağlam kısımlarının kapasitesi artırılmış oldu. Bu işlem bir süredir yurt dışında uygulanmaktaydı."
Ege Bölgesi'nde ilk defa Pamukkale Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Kliniği doktorlarından Prof.Dr. Gökhan Yuncu ve Yrd.Doç. Dr. Ümit Aydoğmuş tarafından gerçekleştirilen ameliyatın ardından 76 yaşındaki Salih Arıkan da nefes darlığında rahatlama tespit edildiği kaydedildi.