Denizli'nin Çivril ilçesi, Kocayaka mahallesinde yaşayan ve doğuştan safra kesesi damarları gelişmeyen ve ameliyatla karaciğeri alınan Ramazan Yüksel’e Antalya’da Karaciğer nakli yapıldı. Akdeniz Üniversitesi Hastanelerinde yapılan nakil ameliyatında küçük Ramazan’a gönüllü bir donör Karaciğerinden bir parça verdi. Doğumundan sonra yaşadığı sarılık hastalığı sonrası Karaciğeri çalışmayan ve çürüyen Ramazan Yüksel Antalya’da yapılan ameliyat ile hayat tutundu.

Çivril ve İzmir’de yapılan tedavilerin ardından Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesine giden Yüksel ailesi, anne baba ve kardeşlerden kimsenin dokusu küçük Ramazan ile uyuşmayınca sosyal medya aracılığı ile yardım istemişti. Yapılan duyuru sonrası gönüllü bir donör bulan aile çocuklarını ameliyat ettirdi. Ameliyat sonrası bir hafta hastanede kalan Yüksel ailesi hastanedeki tedavinin tamamlanmasının ardından Çivril’in Kocayaka mahallesindeki evlerine döndü.

Oğlum hayatta ama yardıma ihtiyacımız var

Oğluna uygun karaciğer bulmak için medya aracılığıyla yardım isteyen anne Hülya Yüksel; “ aileden kimsenin dokusu uymuyor. Bende sosyal medyadan yardım istedim. Allah razı olsun bir kişi çıktı ve oğluma karaciğerini verdi. Allah ondan razı olsun. Vericimiz 4 ay çalışamayacağı için 20 bin TL ödeme yaptık. Oğlum yaşasın da para pulun önemi yok. Biz naklimizi Akdeniz Üniversitesi’nde olduk. Şimdi oğlum çok şükür iyi. Nakil olduğundan beri haftanın bir günü kontrole gidiyoruz. Karnının içinde kan pompalama cihazı var. İç karnı hala açık. Ocak ayında tekrar ameliyat olacak. Bu ameliyatta kan pompalama cihazı çıkacak ve iç karnına dikiş atılacak. Daha sonra ilaçlara hayatımıza devam edeceğiz. Tekrardan Allah herkesten razı olsun. Bundan sonraki süreçte oğlumun tedavisinde yardım bekliyoruz “ diyerek yetkililere seslendi.

Haber Bülent Çakır