Aksüt Group’ bünyesinde kurulan su fabrikasının açılış kurdelesini Kaymakam Mehmet Okur, AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İsabeyli Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim ve Fabrika sahibi Murat Aksüt kesti.
Akdoruk su fabrikasına bin 600 metre yüksekliğindeki yaylalardan bakteri barındırmayan polietilen borularla getirilip laboratuvar kontrolünden geçirilerek depolara alınan doğal kaynak suyunun filtrelenerek paslanmaz dolum makinelerine alındığı ve hijyenik olarak 19 litrelik damacanalara doldurulduğu süreç içinde pet şişe ve bardak dolumları içinde ek dolum makinelerinin kurulacağı ve Analizinde amonyum, demir, alüminyum ve mangan gibi zararlıların saptanamadığı belirtilen ‘Akdoruk Doğal Kaynak Suyu’ kalitesinin doruk noktası olarak tanıtıldı.
Akdoruk Doğal Kaynak Suyu fabrikasının sahibi Murat Aksüt açılışta yaptığı konuşmasında gerçekleştirmek istediği hayallerinden ilkini gerçekleştiriyor olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek; “Gelecekle ilgili yapmak istediğim çok hayalim var. Bu hayallerimin ilkini gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyim. İnşallah bundan sonra diğer hayallini kurduklarıma da ulaşırım. Ancak bu hayallerimi gerçekleştirmek için emin adımlarla çalışmaya devam edeceğim. Bu gün burada fabrikamızın hizmete açılış törenine iştirak eden her kese teşekkür ediyor hoş geldiniz diyorum. Katılımlarınızla bizleri onure ettiniz. Yeni işletmemizin Nazilli halkına hayırlı uğurlu olmasın diliyorum” dedi.
Fabrikanın hayırlı olmasını dileyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Aksüt Ailesi, Nazilli’mizde bir marka. Yaptıkları işlerle, çalışkanlıkları ve saygınlıkları ile çok sevilen bu aileyi tebrik ediyorum. Hayallerinin ilkini gerçekleştirdiğini söyleyen işletme sahibi Murat Aksüt’e iş hayatında başarılar diliyor ve diğer hayallerini de en kısa zamanda gerçekleştirmesini temenni ediyorum. Açtıkları fabrika ile ekonomiye katkı sağlayacakları gibi yeni bir istihdam alanı da yaratmış oldular. Allah bol müşteriler versin. Kendilerine ve Nazilli’ye hayırlı olsun.”
AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç ise, Aydın’ın geç de olsa kendi kaynaklarının farkına vardığını, ancak senelerden beri boşa giden kaynakların ekonomiye kazandırılırsa bir anlam ifade ettiğini söyleyerek; “Önce yer altındaki jeotermal kaynaklar şimdi ise suyumuz. Aydın geç de olsa var olan doğal kaynaklarının anca farkına varabilmiş durumda. Ancak senelerden beri boşa giden kaynaklar ekonomiye kazandırılırsa bir anlam ifade ediyor, yoksa yerinde duran ekonomiye kazandırılmayan kaynakların hiçbiri anlamı hiçbir değeri olmuyor. Aksüt ailesi zor bir iş başardı. Uzun uğraşıları sonunda bu tesisi Nazillimize, Aydınımıza kazandırdılar özverili gayretlerinin sonucunda oluşan bu eser nedeniyle kendilerine teşekkür ediyorum. Bu tesisin önce Aksüt Ailesine daha sonra Nazillimize hayırlı uğurlu olmasına dilerim” dedi.
Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur böyle güzel bir tesisin Nazillimize ve ülkemize kazandırılmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek tesisi kazandıran Aksüt ailesine teşekkür etti. Kaymakam Okur sözlerine şöyle devam etti. “İlçemize böyle bir tesisin kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyorum. Uzun yaşam merkezi Nazilli hayat kaynağı da su. İlçemizde su fabrikaları mevcut ve bugün bu su fabrikalarının Aksüt grubunun yapmış olduğu Ak doruk su fabrikası ile bir yenisi daha eklendi. Bu fabrikayı gezdim son teknoloji ile donatılmış hijyen şartlarına dikkat edilmiş. Her şeye titizlikle riayet ediliyor ve suyun kalitesi de oldukça yüksek ve bu tesisi Nazilli’mize kazandıran Aksüt Ailesine teşekkür ediyorum İlçemize hayırlı uğurlu olmasına temenni ediyorum.”
Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde Akdoruk Doğal Kaynak Suyu Fabrikası’nın Kurdelesi Milletvekili Kılıç, Kaymakam Okur, Başkan Alıcık ve Erim ile Tesisin Sahipleri Murat Aksüt ve Babası Mehmet Aksüt tarafından kesildi.