Karahayıt Doğa Termal Otel’de düzenlenen 1. gün etkinliğine Pamukkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Babacan, Türk Diş Hekimleri Birliği yönetim kurulu üyesi İrfan Karababa, Denizli Diş Hekimleri Odası Başkanı Musa Akyol, akademisyenler ve çok sayıda Diş hekimi katıldı.
Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Denizli Diş Hekimleri Odası Başkanı Musa Akyol, etkinliğe katılan tüm akademisyen ve meslek arkadaşlarına teşekkür etti. Musa Akyol, “Bugün gelenekselleşen buluşmalarımızın 11.sini gerçekleştiriyoruz. Meslekteki yeni teknik ve uygulamaların konuşulacağı, sorunlarımızı dile getireceğimiz dolu dolu 3 gün geçireceğiz” dedi.
 
Türk Diş Hekimleri Birliği yönetim kurulu üyesi İrfan Karababa ise, bu etkinliğin mesleki açıdan büyük önem arz ettiğini belirterek tüm katılımcılara teşekkür etti. Karababa, “Son günlerde mesleğimize dair yeni düzenlemeler yapılacağını biliyoruz. Yönetmelik değişikliğine  yönelik çalışmada  Türk Dişhekimleri Birliği’nin yer almaması ve Bakanlık yerine başka  şekillerde temin edilmiş olmasının ve  ayrıca edinilen bu taslakta geçen hükümlerin mesleğimize ve toplum ağız diş sağlığına getireceği sıkıntıları dile getirdik” dedi.

Konuşmaların ardından, bilimsel sempozyumun ilk sunumunu Süleyman Demirel Üniversitesi’nden Doç. Dr. Serhat Süha Türkaslan gerçekleştirdi. Sempozyum kapsamında 16 farklı oturum gerçekleşecek.